Konu Başlığı: Google Pay Per Action Beta
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.03.2007   #12 (permalink)
sahip

sahip's Avatar

Yer: istanbul
Re: Google Pay Per Action Beta

affiliate ile pay per action arasında teknik bir kaç fark var.
affiliate de reklam veren kendi ürününü hizmetini diğer site veya kişilerin yardımı ile gelen, alan kullananlara , aracı olan site ve kişilere para vermesi.

pay per action da ise, reklam veren, benim reklamlarımın sadece görünmesi ve/ veya tıklanması bana yetmez, ürün alsınlar, üye olsunlar vb yapsınlar onun üzerinden para vermek istiyorum diyor.
çoğu reklam alan site ( büyük sitelerden bahsediyoruz, ki bunların reklam alanları çok kıymetli oluyor) bu sorumluluğun altına girmek istemiyorlar.

yine örnek vermek gerekirse hürriyet.com.tr affiliate veya pay per action bir reklam almaz. alsa bile çok yüksek ücret ile alır. astarı yüzünden pahalı gelebilir.

pay per action da reklam verenin amacı önemlidir.
sadece marka yaratmak , bilinirliliği artırmak için yapılan reklamlarda pay per action a gerek olmaz.

ama direk ürün satmak, hizmete üye olunması istenmesi gibi durumlarda reklam verenin yararına olan pay per action dır.
yine büyük reklam alan sitelerin reklam alanları kıymetli olduğu için ya da kıymetli reklam alanlarını bu tür reklam için kullanmak istemezler.
düşünsenize bu büyük sitelerden birine pay per action bir reklam verdik
1 günde 5 milyon kişi reklamımız gördü.
500.000 kişi de reklama tıkladı.
ancak üye olan veya ürün alan sadece 5 kişi.
kimse bir daha o siteye reklam verir mi?
sahip şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin