Konu Başlığı: Google Pay Per Action Beta
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.03.2007   #13 (permalink)
webken

webken's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Google Pay Per Action Beta

@sahip

Affiliate ve pay per action sistemlerinin arasındaki farkla ilgili yaptığın açıklama biraz kafamı karıştırdı. Benim yaptığım açıklama yanlış mı oldu o zaman? Çok önemli bir mesele değil belki ama net bilgisi olan biri bu konuyu açıklığa kavuşturuversin.

Bu arada pay per action (eylem başı ödeme) bana da çok cazip gelmiyor. Ancak eğer reklam veren "eylem" olarak ücretsiz ve kullananların hoşuna gidebilecek bir hizmet belirlerse o zaman getirisi daha iyi olabilir sanırım. Mesela Picasa, ya da Firefox. Picasa ve Firefox eğer iyi değerlendirilirse reklamalanlara iyi gelir sağlayabiliyor. Mesela ben tıklama ile elde ettiğim gelirin çok daha fazlasını picasa ve Firefox'dan elde ediyorum. Bu da eylem başı ödeme sistemine bir örnek diye düşünüyorum. Ama ortaya bir ürün konulup, ziyaretçilerin bu reklama tıklaması ve sonra da bu ürünü alması gibi bir eylemin gerçekleşmesi istenirse işte o zaman getirisi çok düşük olur gibi geliyor. Örn: Kitapyurdu, Gittigidiyor vb... Gerçi işin içine para girince bu daha çok affiliate olarak nitelendirilmeli gibi geliyor bana ama neyse... Bak yine kafam karıştı şimdi