View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.03.2007   #24 (permalink)
threedot

Yer: İstanbul
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor

İsmim Tuğrul TOPUZ, Çanakkale'de oturuyorum. 18 yaşındayım.

bilgisayar hayatım farkında olmadan 8 yaşında ATARI ile oyun oynayarak başladı. Programcılık hayatım ise 9 yaşında oyunlardan sıkılıp ATARI'nin farklı yanlarını merakla incelerken, siyah ekran üzerinde beyaz renkle "4030 Bytes Free." yazısı ve altında yanıp sönen imleci gördükten sonra başladı. Programlamaya ATARI'deki GBASIC adlı yorumlayıcıda BASIC dili ile başladım. O zamanda internet kullanımının yaygın olmaması ve bilgisayara sahip olmamamdan dolayı, BASIC hakkında elimde olan tek kaynak olan Milliyet gazetesinin verdiği bilgisayar Ansiklopedisi adlı kitapdaki basit konuları öğrendikten sonra başka kaynak bulamamamdan dolayı ortaokul dönemimde bu uğraştan uzak kaldım. Ortaokul dönemimi bilgisayardan uzak geçirerek bitirdikten sonra hayata dönüş, Meslek Lisesi'nin bilgisayar Bölümüne başlamam ile oldu. Kendi bilgisayarıma ilk olarak Lise 1 in yarı dönem sonunda sahip oldum. Bu dönem bir üst sınıfa QBASIC dili hakkında tüyolar vermekle geçti. 10. sınıf öğrenimimi İstanbul'da Tuzla Teknik Lisesi'ne geçerek devam ettirdim. Burada geçen ilk senemde, Temel Elektronik ve Digital Elektronik konularını, QBASIC dili ve bunun sonrası Visual Basic dilini öğrenmek ile geçti. 11. sınıf Endüstriyel Elektronik, Paket programlama olarak Labcenter Electronic Proteus,HTML , Pascal ve basit seviyede C dilini ve Microchip PIC mikrodenetleyicisini görerek geçti. HTML'i öğrenmem beni web konusunda tetikledi. Buna bağlı olarak kendi çabalarım ile JavaScript, JScript, VBScript ve CSS öğrendim. Daha sonra dinamik sayfalar ilgimi çekti ASP'nin nesne yapısını öğrendikten sonra, Mevcut bildiğim betik dilleri ile ASP kodlamaya başladım. Bu süre içerisinde COM u öğrendim. Yaz tatilini sırf bu işlerle uğraşarak ve basitçe PHP yi öğrenerek geçirdim. 12. sınıfta da C dilini basitçe gördükten sonra C# diline başladık. Mikrodenetleyici programlasını Asembler öğrenerek yapmak, hızlı çalışmalar gereken zamanlarda yavaşlattığı için alternatif derleyici arayışına girmiştim. Bunun sonucunda mikroC derleyicisini keşvettim. Bu beni C dilini tamamen öğrenme konusunda tetikledi. 2~3 günlük kısa bir dönemde Ansi C yi öğrendim. Şu anda Tuzla Teknik Lisesinde 12. sınıf öğrencisi olarak öğrenimimi devam ettirmekteyim. Şuanda da ATMEL mikrodenetleyiciler ve PIC18 mikrodenetleyiciler ile ve zaman zaman öğrendiklerim ile sıradışı şeyler geliştirme çabasındayım.

Mesaj threedot tarafından 24.03.2007 (20:38) yeniden düzenlendi..
threedot şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin