Konu Başlığı: seo Server
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.03.2007   #8 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

Yer: Istanbul
Re: seo Server

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Daha önce bu konuyu bi'yerde bahsetmiştim. Tekrar yinelemek gerekirse;
- Bize lazım olan öncelikle bir programlama dili (ASP.Net, ASP veya PHP)
- Haber verisi girilir
- Haber verisine ait bilgiler alınır, örneğin ASP'deki FSO nesnesi ile txt dosyası olusturulur ve içine yazılır. (HTML olarak)
- Yine FSO yardımıyla txt adı HTML olarak değiştirilir, böylece HTML dosyamız hazırlanmış olur
- Veritabanımıza sayfa adı ve haber başlığı vb veriler girilir. Haber başlığına tıklandığında sayfa adında belirttiğimiz sayfaya yönlendirme yapılır.

İkinci bir yöntem ise HTML dosyalarını IIS'den ASP gibi çalışmasını sağlayabilirsin. sayfa.HTML'de ASP gibi çalışır. Ben bu yöntemi önermiyorum pek sağlıklı olmuyor. Dediğim 1. yöntem için web programlama bilmeniz gerekiyor.

Umarım aydınlatıcı olmuştur, kolay gelsin.
Fiziksel olarak HTML oluşturmak büyük siteler için mantıklı ancak editleme sonu yaşanabilir, diğer yöntem ise (HTML dosyalarını IIS'den ASP gibi çalışması ) hiç bir şey anlam ifade etmez burda ki amaç farklı yani haber.ASP?ID=Deneme iken haber.HTML?ID=Deneme yapmanın önemi yok.. Önemli olan fiziksel olmadan deneme.HTML oluşturmak PHP ile kolay, ASP ile bileşen olmadan sadece 404 Hata yönetimi ile yapılır.. http://www.aspindir.com/Goster/4363 Adı geçen sitede aynı şekilde yapılmıştır..
arsende şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin