View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 31.03.2007   #3 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor?

@Sahip seninle benden başka kimse cevap vermediğine göre düşünmeye devam edelim

Diyorum ki bir PHP kod olsa. Google dan gelenler için ayrı reklam kanalı gösterse site içinde gezen için ayrı. Sonra bu kanalların verimliliğini ölçssek. Yani düzgün anlatayım.

1) Kaç tane Google kanalınız varsa aynılarını Googledan gelen diyerek bir daha oluşturun.
2) Bir kodla (sitenize göre PHP, ASP gibi ) referrer Google ise Google'lu kanalları gösterin, değilse normal kanalları
3) En az bir hafta dendikten sonra hangisi daha çok tıklanıyor ne kadar getiriyor bakın.
4) Daha sonra çok getirenin hangi konumundaki tıklanıyor, hangi konumundaki tıklanmıyorsa ona göre Google dan gelenler ve gelmeyenlerin bazı reklalarını görünmez yapın.
5) Böylece daha az gösterimle tıklanma oranlarınız ve ziyaretçilerin rahatsız olmaması sağlanacak. Sürekli gelen ziyaretçilerin siteyi algılayışını keşfedebileceksiniz.

Madde 2 deki bir kodla bakmak kısmını PHP için bakıyorum şimdi. PHP ile aram çok yok ama Wordpress yüzünden öğrendik. http://www.onlineadswami.com/2006/10..._to_track.html
sitesinden öğrendiğim yöntem cookie kullanmak ama bence gerek yok ilk satırdaki kontrol ile alternatifli kod yazmak kolay oluyor. Hem ya cookiler kapalıysa değil mi?

<?PHP if (stristr(getenv('HTTP_REFERER'),"Google"))

setcookie("Referer", "Google"); ?>

google_ad_channel = "<?PHP if ($_COOKIE[Referer]=="Google") echo 'XXXXXXXXXX'; else echo 'YYYYYYYYYY'; ?>";

X - Yeni Googledan gelenler için google_ad_channel id
Y - Eski google_ad_channel id

Worpress forumlarında da çözüm buldum
http://wordpress.org/support/topic/72255

<?PHP
$url = parse_url($_SERVER['HTTP_REFERER']);
$sites = array('Google','yahoo');
$show_ad = false;
foreach ($sites as $site) {
if stristr($url['host'],$site) {
$show_ad = true;
}
}
?>

<?PHP if ($show_ad) { ?>
Adsense CODE
<?PHP } ?>

Mesaj ssonmez tarafından 31.03.2007 (22:38) yeniden düzenlendi..
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin