Konu Başlığı: tekstilde grafik
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.04.2007   #6 (permalink)
isiklayazan

isiklayazan's Avatar

Yer: İst
Re: tekstilde grafik

Alıntı:
oguz tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ben konuyu sadece masaüstü yayıncılık olarak ele aldım ve sanırım biraz yanlış oldu.
Evet aslında çok kapsamlı ve bir kadar karışık bir alan tekstil grafikleri..

Örnekle anlatayım, bir nevresim takımını düşünelim, üzeri gül desenli.. Bu desenleri hazırlayan desinatörler var. Bu desinatörler (benim gördüklerim!) fırçaya, boyaya hakim ve direk seffaf film tabakası üzerine çalışıyorlar (artık bilgisayar teknolojisine geçmişlermidir, bilmiyorum
merhaba..konu eskiymiş ama yine ben gec kaldım. Google'dan zoqueye link verince ve yukaridaki satiri okuyunca dayanamadim...evet desinatörler artık dijital ortamda ..hatta bunun sanıyorum 10 15 yıllık da bir gecmişi var..ben 4 senedir tekstilde desinatorum..photosopta calisirken layersdan cok channels kullanıyorum yani...spot renkler vs. kimi zaman elde çizdiğimizi dijital ortama aktarsak da artık desen konusunda cok büyük bir dönüşüm var...ancak desinatör sayısı anladıgım kadarıyla hala cok fazla değil.. ki bir kaç ay once desinator yokmuki acaba mealindeki baslıkta da ıssızlık hüküm sürmüştü..iyi calismalar herkese ...ses yokmu?