Konu Başlığı: Paypal hakkında
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.04.2007   #7 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Paypal hakkında

Paypal ve eBay Türkiye'ye kolay kolay gelmez. Niye derseniz, bence Türkiye'de İnternet suçları çok yaygın. Doğru düzgün işleyen ve güven veren bir hukuk düzeni yok. Daha Paypal Türkiye'ye gelmeden Türkiye'yi kara listeye almış durumda. Şu an Rusya ve İran'la aynı kategorideyiz.

Çalıntı Paypal hesaplarıyla alışveriş yapan çok sayıda hacker özentisi İnternet kullanıcımız var. Aslında yurtdışı İnternet ortamında Türkleri biraz da bu işlerle uğraşanların yarattığı olumsuz imajla tanıyorlar.

Geçlenlerde benim de başıma geldi. Satışa çıkardığım ürünlerden on tanesini çalıntı Paypal hesabı ile satın almış bir arkadaş. Toplam 750 dolar tutarında bir işlem. Sonuçta problem zamanında anlaşıldığı için sorun çözüldü. Kargo ile gönderilmeyen ürünler bunlar. Ürünleri kaybedebilirdim.

Alıcının kullandığı email hesabını bana ilettiler. Google'da küçük bir arama yapınca alıcıyı buldum. frmtr.com paylaşım forumunda çalıntı 60 tane MSN ve Hotmail emailini satmaya çalışan 16 yaşında bir çocukmuş bu işi yapan.

Çalıntı hesaplarla işlem yapılması dışında ebay'in karşılaştığı en büyük sorun sahte ürünler. Uzakdoğu'dan gelen taklit ürünler var. Bu sorun da başıma geldi. Biri bana eBay'de sahte kulaklık sattı.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin