Alıntı:
hikmet tarafından gönderilen mesaj:
Evet denilebilir. Kameranın oldukça güzel özellikleri var. İncelemerde bir yönü çok eleştiriliyor o da kamerayla birlikte gelen mikrofon çekim sırasında kameranın motor gürültüsünü de alıyormuş. Bu sorunun harici bir mikrofon ile çözülebileceği yazıyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama Discovery Channel'ın da bu aleti kullandığını okudum. Eğer doğruysa tam da sizin istediğiniz amacı yerine getiriyor demektir. Bu serinin bir üstü olan DM-XL serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Ancak onlarda da bahsettiğim sorun mevcutmuş. Ayrıca sürekli kaset kullanmak ne kadar hoşunuza gidebilir bunu da iyi düşünmelisiniz. Son olarak şu sıralar fiyatları biraz pahalı olsada HD (high definition) kameralar da oldukça popüler.
Ayrıca üstteki bir mesajınızda GL-2 den bahsetmişsiniz. GL-2, DM-2 nin aynısıdır yalnız GL-2 NTSC sistemler için yani Amerika'da satılıyor dolayısıyla Türkiye'de bulamazsınız.
|
- Böyle kalite bir alette böyle bir mikrofon sorunu anlaşılır ve kabul edilebilir şey değil..
- Discovery Channel'ı bilmem, ama mesela MTV Jackass GL-2 ile çekiliyormuş.
- Devamlı kasede çekim yapmak elbette çok can sıkıcı olur. Ama bu fiyatı aşmayacak HDD ye kaydeden, ve bu kaliteyi muhafaza eden sony ya da
Canon makina var mı tavsiye edebileceğiniz. High Definition olayı nedir çok bilmiyorum. Ayrıca DM-2 diye arattırdım googleda, TR sayfalarda bir sonuç elde edemedim?
--> Ayrıca sormak istediğim şey şu; Kameranın Mini DV olmasının ne gibi artıları ve eksileriı vardır. Mesela miniDV olduğu zaman daha kolay ve sistematik arşivleme yapılabilmesi mümkün olmaz mı. Ayrıca duyduğum kadarıyla her zaman için kaset kaydı diğer kayıtlara oranla üstün kalite sağlıyormuş. bir de boş bir dv kasetin fiyatı nedir? Bol çekim yapılacağı zamanlarda maliyeti yüksek olur mu?