benim de bir kaç önerim olacak marcel ve süleyman abinin dediklerine sonuna kadar katılıyorum. bu hafta sonu rosetta stone setini almayı düşünüyorum.
ilkokul 5ten sonra anadolu lisesinde hazırlık okuyan biri olarak çoğu kişi bu 1 seneyi kayıp olarak görmüştü ama bence bana inanılmaz faydalı oldu. çünkü müzik,beden eğitimi ve türkçe dışındaki bütün derslerimiz ingilizce üzerine kuruluydu.ayrıca hocaların çok iyi olması da sizi öğrenmek için teşvik ediyordu.
ek olarak dayım almanya'da çalışıyor ve onun anlattğına göre kuzenim tv başına oturur saatlerce zdf,rtl gibi almanca kanalları dinlermiş.okulda alman çocuklarından daha iyi almanca konuşuyormuş.mesela belki başlangıç aşamasında ağır olabilr ama ilerleyen dönemlerde tv başında haberleri dinlemek yararlı olabilir.
bnce eğer toefl,kpds gibi sınavlara girmeyecekseniz gramerın çok çok iyi bilinmesi taraftarı değiilim.temel kısımları bilmek yeterli diye düşünüyorum.çoğu ingilizce bilen/kendini geliştirmek isteyen; ingilizce metinleri okuyabiliyor,o metinlerde ne yazdığını da anlıyor ama
konuşamıyor.
marcel bahsetti olgunlar sokakta ingilizce hikaye kitapları satılıyor,anadolu lisesindeyken her hafta sonu oranın müdavimi olurduk.yeni bir hikaye kitabı alırdık ayrıca okulda bize ödev verilir ve sınavlarda da o hikaye kitaplarında soru gelirdi.yeni kelimeler öğrendikçe ve bunların kullanımını gördükçe zihinde kalıcı oluyor.okuldayken hocalarımız bize longamn active study isimli ingilizce-ingilizce sözlük aldırmışları ki hala evde durur,bence ingilizce-türkçe sözlükten daha uygun olur düşüncesindeyim.
ayrıca cnn,bbc prime ve bbc world gibi kanalları izlemek teletextlerini takip etmek inan çok faydalı oluyor.ayrıca imkan varsa lost,heroes,prison break,24 gibi dizileri
önce altyazısız izlemek iyi bir fikir olabilir.
ayrıca her gün
bbc türkçe sitesine de bakıyorum.günlük kullanım için yararlı oluyor.