Konu Başlığı: Paypal hakkında
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.04.2007   #8 (permalink)
fkaradag

Yer: Muğla
Re: Paypal hakkında

Alıntı:
marcel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Paypal ve eBay Türkiye'ye kolay kolay gelmez. Niye derseniz, bence Türkiye'de İnternet suçları çok yaygın. Doğru düzgün işleyen ve güven veren bir hukuk düzeni yok. Daha Paypal Türkiye'ye gelmeden Türkiye'yi kara listeye almış durumda. Şu an Rusya ve İran'la aynı kategorideyiz.

Çalıntı Paypal hesaplarıyla alışveriş yapan çok sayıda hacker özentisi İnternet kullanıcımız var. Aslında yurtdışı İnternet ortamında Türkleri biraz da bu işlerle uğraşanların yarattığı olumsuz imajla tanıyorlar.

Geçlenlerde benim de başıma geldi. Satışa çıkardığım ürünlerden on tanesini çalıntı Paypal hesabı ile satın almış bir arkadaş. Toplam 750 dolar tutarında bir işlem. Sonuçta problem zamanında anlaşıldığı için sorun çözüldü. Kargo ile gönderilmeyen ürünler bunlar. Ürünleri kaybedebilirdim.

Alıcının kullandığı email hesabını bana ilettiler. Google'da küçük bir arama yapınca alıcıyı buldum. frmtr.com paylaşım forumunda çalıntı 60 tane MSN ve Hotmail emailini satmaya çalışan 16 yaşında bir çocukmuş bu işi yapan.

Çalıntı hesaplarla işlem yapılması dışında ebay'in karşılaştığı en büyük sorun sahte ürünler. Uzakdoğu'dan gelen taklit ürünler var. Bu sorun da başıma geldi. Biri bana eBay'de sahte kulaklık sattı.

Merhaba Marcel,

Bir süredir zoque.com'daki Paypal hakkındaki yazıları okuyorum. Paypal'ın sitesini de inceledim. Hatta bu konuda hizmet veren başka siteleri de inceledim ama maalesef Türkiye'deki banka hesabına para aktaran bir sitem yok gibi. Benim uluslararası bir emlak portalım var ve yakın bir zamanda emlak girişleri için ücretli hale getirmeyi düşünüyorum. Paypal'ı bu siteye entegre etmem durumumda ancak Amerika'daki bir banka hesabına para aktarılabiliyor. Benim İngiltere'de tanıdığım ve de güvendiğim insanlar var. Paypalı hiç kullanmadığım için soruyorum. Paypalda biriken parayı İngilterede sitenin sahibi olmayan bir kişinin hesabına aktarabilir miyim. Yurtdışından bu kişi benim hesabıma her ay yüklü bir miktarda para aktaracak olursa bu konuda bir sorun yaşayabilir miyim?
İkinci sorunun sebebi şu benim sitemin benzeri ayda yüzbin doların üzerinde kazanıyor. Tabi Türkiye kaynaklı değil panama kaynaklı bir site.
Ayrıca bir sorum daha var. Türkiye'den Yurtdışındaki bir banka şubesinde hesap açtırabilir miyim? Mesela yurtdışındaki İşbankası ya da finansbank şubesi gibi. ve Paypal oradaki hesabıma para yatırabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Feridun Karadag
fkaradag şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin