View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.04.2007   #10 (permalink)
shogun

shogun's Avatar

Yer: İstanbul/Türkiye
Re: Playstation bölümünün açılması hakkında

Selamlar,

Zoque forumun 7 senelik bir üyesi ve PSTurkiye.com'un kurucularından biri olarak olarak belirtmek istediğim bir iki nokta var.

Sizler gibi yıllardır Zoque forumu izleyen biri olarak ne yalan söyleyeyim bende ilk görüşte bu durumu yadırgardım. Evyah oyuncular bastı burayı diye de hayıflanır, cihangir'in başını şişirirdim.

Olaya bir de şu noktadan bakmak lazım diye düşünüyorum.

- PS3, PS1 ve PS2 den tamamen farklı bir konsept. Playstation 3, diğer versiyonları gibi bir oyun konsolu olmasından ziyade artık bir ev eğlence sistemi.

Avrupa'da yayın yapan -Türkiye'deki yayını hakkında bilgim yok henüz- T1 dergisi, TV den sonra mutlaka sahip olunması gereken 100 ev eğlence sisteminin ilk sırasına PS3 ü oturttu, hem de "bu bir devrim!" diye lanse edilen IPhone'un hemen önünde.

PS3'te Blu-Ray DVD player var, internete bağlanılabiliyor, mp3 çalabiliyor, resimlerinizi saklayabiliyor vs. vs. Sanıyorum bu kısım ev elektroniğine ilgisi olanların dikkatini çekebilir.

- Yakında tamamlanacak Home projesinde PS3 kullanıcıları tamamen 3D teknolojisiyle yaratılmış bir dünyada kendi karakterlerini ve kişiliklerini oluşturacak, bu kişilikleriyle internet üzerinde alışveriş yapabilecek, diğer insanlarla tanışabilecek, cep telefonlarına mesaj atabilecek vs. vs. vs.. Bu kısmı da sanırım 3D'ye, internet teknolojilerine, mobil teknolojilere ilgi duyanları ilgilendirebilir.

- Folding@Home projesi var devam eden. PS3 kullanıcıları konsollarını kullanmadıkları zaman, bu projeye bağlanıp Stanford Üniversitesinde kanser araştırmaları için kullanılıyor. Bu da sağlık ve teknoloji ile ilgilenenlerin ilgisini çekecektir diye düşünüyouz.

Bunun yanında tabii ki oyunlarda olacak. Oyuna ve PS'ye sadece oyun olarak bakanların da bulabileceği şeyler var.

Cihangir'in de dediği gibi bence de izleyip görelim, yorum yapmak için acele etmeyelim.
Zoque forum yöneticilerinin de bu vizyonun ve konseptin farkında olarak bize bu alanı sağladığını belirtmek isterim. Ve kendilerine teşekkür ederim.

Ama genel bir rahatsızlık verirsekte durumu yeniden gözden geçirebiliriz.

Saygılar.
shogun şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin