Alıntı:
kerem1905 tarafından gönderilen mesaj:
actionscript 3.0 ın programlama dillerinden c# ı temel aldğını duymuştum.Başlangıç ve Orta seviyede actionscript bilgisi olanlar için 2.0 dan 3.0 a geçişin pek zor olmayacağını düşünüyorum.Tabi benimkisi sadece tahmin.
|
İleri düzey actionscript 2 biliyorum, 3'e geçerken pek zorlanmadım (zorlanmıyorum) ama sebebi actionscript 2 bilmem değil, c temelli dillerde uzman olmam.
Yapıda ciddi değişiklikler va, şöyle örneklemek gerekirse;
OOP Actionscript 2 dahi yazarken, ben genelde Timeline üzerinde keyframelerde nesnelerimi, değişkenlerimi oluşturur ve bütün actionscriptimi timeline üzerine yazardım.
AS3 te ise, timeline üzerine hala kod yazabiliyor olmakla beraber, artık "movieclip" nesnelerinin kendi timelinelarında action yazamıyoruz. Bu kaldırılmış. Mantığı ise, artık sadece as3 kullanarak, elimizde
flash dahi olmadan (bir adette derleyici (evet evet derleyici - compiler)) kullanarak ortaya
SWF çıkarabilmemiz.
AS3' ün "Event" mantığı, Nesne modeli,"Document" modeli, "package" desteği herşeyiyle tamamen AS2 den farklı. Bu farkı uzun süre AS2 ile çalıştıktan sonra çok bariz yaşadığımı söyleyebilirim.
Aşina olduğumuz
XML'e içerik yükleme "adımları" dahi artık daha farklı (daha güzel, daha anlamlı ve yetenekli tabiki)
Benim tavsiyem, Yeni başlıyorsan AS3 ile başla. Zararını görmezsin..
Ha ama geriye uyumluluk dersen, kıyısından köşesinden AS2 de öğrenmeni tavsiye ederim. En azından AS3 ile yapabildiklerinin, AS2 karşıtını bilmelisin.