Alıntı:
UmutH tarafından gönderilen mesaj:
bir aralar şahıs şirketim vardı. 3 ayda bir kira bedelinin %12 sini stopaj vergisi olarak ödersiniz. kdv zaten vardır. ayrıca sabit vergiler de vardır. gelir vergisi de ödersiniz. üstelik şahıs şirketi olunca kazansanız da batsanızda o vergiyi ödemek zorundasınızdır. freelance iseniz bir ajansın şemsiyesi altına girip oranın resmiyeti ile çalışmanızı tavsiye ederim. şirket olmak için aylık ciddi manada bir iş potansiyeliniz olması lazım. ileriyi görmeden KESİNLİKLE şirketleşmeyin. tecrübeyle sabittir ağzınız yanar. MUTLAKA belli bir potansiyel, bir iş dönüşü olmak zorunda yoksa o vergi günlerinin 3 aylık vergilerin zamanının nasıl geldiğini anlamıyorsunuz bile iş arar dururken...
|
Umut kardeş çok doğru söylemişsin. Macerasever heyecanlı arkadaşlara duyrulur. Bende aynı tecrübeyi yaşamış bir insan olarak şu an bir firmada
grafik işinden alakasız olarak pazarlama yapmaktayım. Fakat eski işyerimden kalma bazı müşterilerimi kaybetmedim. Hala iş yapmaktayım. Tabiki
freelance olarak...
Eğer iyi bir iş potansiyeliniz ve uzunbir süre ayakta tutacak paranız yoksa firma kurmaya girişmeyin derim ben.
freelance en karlısı ve kolayı. Derdiniz faturaysa eğer,faturayı kadvsini öder tanıdığınınz bir yere kestirebilirsiniz. Çünkü herşeye fatura kesilmediği için açık kapatmak için birçok matbaanın fatura kesmeye ihtiyacı olabilir. Bunun için vergi mükellefi olup ağrımayan başınızı ağrıya sokmayın. İşi yapın paranızı alın. Faturaysa fatura kdv se kdv tabi +kdv

İleride tekrar sahalara dönmek istiyorum bunun için birikim yaparak iyi bir ekip oluşturmam gerek. Sizede bunu tavsiye ederim.Çevreniz, paranız ve gerek insan bazında gerekse elektronik bazda teknik altyapınız yeyerli değilse birazdaha bekliyin...