Konu Başlığı: Anti-Futbol
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 01.05.2007   #3 (permalink)
webken

webken's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Anti-Futbol

A.S.

Öncelikle yanıtın için teşekkürler. Ancak benim bu siteden anladığım seninkinen biraz daha farklı. Bu insanların hobilerine karşı durmaktan ziyade aşırılığa karşı ortaya konmuş bir hareket bence.

Bu biraz da dünya görüşüyle ilgili sanırım. Ahirete inanan, bu dünyanın geçiciliğinin farkına varmış, her hareketinin hesabının sorulacağının bilincinde olan bir insan karşı duruşu bu bence. Oradakiler şuna bozuluyor bence (kendimi de bu gruba dahil etmemde bir sakınca yok): İnsanlar bu kadar gayretle, şevkle aşkla başka işler için uğraşsalar hem kendileri hem de çevreleri için daha faydalı olmazlar mı? Bu klasik vatan-millet-Sakarya davası da olabilir, din davası da, ya da insanın kendi kişisel gelişimi için de olabilir, işleri kötü giden bir şirketin işlerini düzeltmek için de. Demek istedikleri (demek istediğim), daha önemli şeyler var bu dünyada. Yoksa maç izlemenin, takım tutmanın da aslında (bence) pek bir sakıncası yok.. Her şey tadında kalsın diyorlar (diyorum).

Şunu da belirtmeliyim. Bu sadece holiganlığa, şiddete karşı oldukları anlamanı da gelmesin. Her anlamda aşırılığa karşılar, bence haklılar da. Bir insan balık tutmaktan hoşlanabilir. Ama işi gücü bırakıp, kişisel sorumluluklarına sırtını dönüp sabah akşam balıkla yatar balıkla kalkarsa bu bir anormallik bence. Ya da bir insan fotoğraf çekmekten çok zevk alabilir (mesela ben ). Ama araçla amacı karıştırıp, fotoğrafı amaç edinirse orada biraz problem var demektir. Çünkü fotoğraf da diğer tüm hobiler gibi insanın kendini iyi hissetmesi, bir başka deyişle mutlu olması için bir araçtır.

Özetle olayın zevk boyutundan çıkarılıp hayatın merkezine taşınması meselesidir bu "anti-futbolcular"ı kızdıran ve endişelendiren. Ben de bu konuda onlarla paralel düşünüyorum aslında. Sanırım sitelerime de linklerini koyucam

Selamlar...