Öncelikle bu yazı benim açımdan amacını biraz aştı. Ben burada anti-futbol.com'un savunmasını yapmak niyetinde değildim. Bu düşünceleri onlarla paylaşırsan sanırım onlar kendileri daha iyi cevap verirler.
Ama yine de değinmeden geçemeyeceğim bir kaç konu var:
En başta da söylediğim gibi bu hareketin "körü körüne bir reddedişten ziyade, temkinli ve akılcı bir analiz, ve bu analizin sonunda da ortaya konmuş bir itiraz" olduğunu düşünüyorum.
Adamlar çıkıp "kahrolsun futbol, futbol çok salak bir spordur, futboldan nefret ediyoruz" gibi bir üslup da seçebilirdi, buna da herkesin hakkı var, yani isteyen herkes futboldan nefret edebilir ve bu konuda kendi açısından düşüncelerini ortaya koyabilir.
Ancak bu insanlar daha farklı yaklaşıyorlar olaya, gerçi içlerinde yukarıda örneklediğim gibi düşünenler de olabilir, bence gayet de normal bu. Anti-futbol ise bir çıkış noktası, herşeyin fazlası zarar gibi bir isimle ortaya çıksalar olayın tartışacak bir tarafı kalmaz. Çünkü her şeyi özetleyen bir atasözü bu. Üzerine konuşacak söz yok. Varsa da çok az. Başka örnekler için de bu söz konusu olurdu bence.
Bir de şu var: genel olarak her türlü aşırılığa karşı olabilirler, ama bu adamları en çok futbol rahatsız ediyor demek ki... Buharın suya dönüşerek elle tutulur hale gelmesi gibi, bu "aşırılığa karşı olma" düşüncesini de daraltılarak, tek bir başlığa (futbol) odaklayarak etkisini arttırıyor ve buradan da tüme varım yaparak tüm aşırılıklara karşı olduklarının da mesajını veriyorlar böylece. Şu an çok da mantıklı geliyor bana, bu tabi benim şahsî düşüncem.
Dediğim gibi bunu o insanlara söylemek lazım, ki aslında amaçları da bu: tepki çekmek ve bu sayede düşüncelerini insanlara ulaştırmak. Dediğim gibi gayet mantıklı
Şu senin futbola harcanan vakti hesaplama olayınla da ayrı bir ilgilenmek istiyorum
Bir insan haftada bir evinde maç izlese: 2 saat
Ondan sonra futbol programlarını izlese: 1-2 saat
Gün içinde gazeteden ve internetten puan durumu, futbol haberleri spor sayfasi vs.. okusa: 1 saat
Yine güç içinde çeşitli saatlerde arkadaşlarıyla futbol geyiği yapsa: 1 saat
Ayda iki kere maça gitse: 2 gün (stada gidince bütün gün gider biliyosun

)
Bu daha da çoğaltılabilir, özetle bence senin söylediğinden ve düşündüğünden çok daha fazla vakit harcanıyor futbola. Çalıştığım yerde genç bir çocuk var, futbolla baya ilgili biri. Ona sordum senin yazını okuduktan sonra. "Abi" dedi, "hayatımın dörtte üçü futbol diyebilirim." Bu sadece bir örnek, herkes bu kadar vakit ayırmıyor elbet. Ama bu kadar, hatta bundan daha fazla vakit ayıranların hiç de az olmadığı da bir gerçek.
Neyse sözde kısa yazacaktım ama yine beceremedim
Selamlar...