Konu Başlığı: Altizmir Projesi
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 05.05.2007   #1 (permalink)
inan

Yer: İzmir
Altizmir Projesi

Böylesine ciddi bir forum anlayışına sahip olmanızı öncelikle takdir ediyorum. Hemen konuya girecek olursam; İki yıl önce bir proje olarak altizmir.com u geliştirdiğimde kültür felsefesi üzerine kitaplar okuyordum. İnternet ortamıyla tanışıklığım 6 yılı bulsa da programcılık ve tasarım konusunda kabiliyetim basit HTML ve PHP (açık kodlar) ile Photoshop, fireworkste kişisel denemelerin ötesine geçmedi. Geçen sene mambo içerik yönetim sistemi ile ufak çaplı bir çalışma gerçekleştirdik ve izmirdeki müzik gruplarından, yerel rollerden, şehirdeki farklı etkinliklerden haber veren biraz da batılı şehirdeki batılı konseptleri ön plana çıkaran bir şehir ve yaşam rehberi hazırladık. Ancak gerçek koşullar ve içeriğin hızlıca aktarılması ihtiyacı tek başıma beni zorlayınca birkaç kişinin yardımına ihtiyaç duydum ve iş bölümü yaptık. Ancak olayın ucunda para olmaması böyle bir iş bölümünü de haliyle boş zaman ve keyif aktivitesine döndürdü. Bu sefer izmirde oturanlara veya kısa süreliğine gelenlere nerelerde yenebilir içilebilir nelerle karşılaşırlar sorularını yanıtlamak için bir mekan rehberi oluşturduk ve bizat gidip mekanıkendimiz deneyerek magazinel bir dille ortamın ruhunu ve fiziksel özelliklerini fotoğraf ta kullanarak tanıtmaya başladık. Karşılığında para da aldığımız bu çıkışta bizi motive etmeyince siteyi sadece etkinik duyurusu veren bir site haline koyarak. İzmir gibi etkinlik açısından kısır bir şehirde ne kadar farklı konser, sinema, gezi veya sosyal toplantıları duyurmaya devam ettik. Aynı dönem kendi organizasyonlarımızı buluşmalarımızı da yapmaya başladık. Son bir aydır da siteyi tamamen kullanıma kapadık. Bu kadar uzun anlatmamı bağışlayın ancak bu projeyi tamamen terketmek veya dosyayı kapatmak istemiyorum. Profesyonel bir web designer arkadaşımın yardımını istedim bana iki şık sundu ve sanırım ikiside doğru yaklaşım. İnan profesyonel bir tasarım veya kodcunun senin bu kapsamlı işine zaman ayırması ancak para karşılığı olur parasını verirsin ve işin görülür dedi ancak kendini geliştirmek isteyen, portfolyo hazırlayan veya boş zamanı bol bu tarz işleri seven biri sana seve seve yardım edecektir dedi. Şimdi bende bu yüzden buraya geldim. Haklısınız işim görülsün kaçayım mantığındaydım ancak gelip girince forumlarınızın kalitesi hususunda şaşkınlığımı gizleyemedim. Tekrar teşekkür ederim. Biri bana bu konuda fikirlerini iletirse altizmir projesi konusunda kişisel olarak bir umut ışığı olacak şahsımca ve takip edecek insanlar için.
inan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin