View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.05.2007   #3 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

Yer: Istanbul
Re: Sum,Count,Between' den oluşan bir sorgu ve.

Alıntı:
Passion tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
SUM() bir kayıtsetine ait bütün verileri toplayarak sonuç döndürür. diğer bir deyişle her bir row için fiyat döndürmez, tüm tablo için fiyat döndürecektir. burda yapmanız gereken GROUP BY kullanmak. tablodaki primary key'e göre gruplarsanız her bir ürün için fiyat bulabilirsiniz.
Merhaba group BY ve Sum kullanmayı biliyorum ve kulanıyorumda üsteki kod da asıl amacım sonuc değerini sorgu da koşul olarak kullanmak nasıl olduğunu bilmek! aslında o satır gelen iki fiyat aralığında kaç ürün olduğunun sayısını verecek, diğer bir sorgu var onda LIMIT ve group BY kullanarak ürünleri sayfaya çıktı veriyorum, üstekin de count var dikkat ederseniz o satır sadece kaç ürün olduğunu bulmak için ki sayfalama için gerekiyor.

Tabi kaç adet olduğunu bumak için üsteki sorguda group BY kullanmam gerekiyorsa başka, biraz test yapayım.. group BY olmadan döndüremiyorum zaten satırları..

SQL="SELECT tbl_urunler_id,COUNT(tbl_urunler_id),SUM(((W + E) * ("&R&" * T) + Y + (U * "&I&" )) * "&O&" ) as Sonuc FROM tbl_urunler group BY tbl_urunler_id DESC "

Bu şekilde de olsa Sonuc' u koşul olarak kullanamıyorum...

SQL="SELECT tbl_urunler_id,COUNT(tbl_urunler_id),SUM(((W + E) * ("&R&" * T) + Y + (U * "&I&" )) * "&O&" ) as Sonuc FROM tbl_urunler WHERE Sonuc BETWEEN "&A&" and "&B&" group BY tbl_urunler_id DESC "

Yapmak istediğim böyle bir şey .. örneğin A=100 ile B=200 ytl arasında ürünleri bulmak, burada sonuc ürün fiyatıdır.....

Mesaj arsende tarafından 09.05.2007 (02:10) yeniden düzenlendi.
arsende şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin