Selamlar,
İngiltere için örnek vermek gerekirse buradaki bankalar ile Türkiye'deki bankaların alakası yok. Burada da İş bankası ve Ziraat bankası var ama bunlar İngiltere'deki yasalara göre çalışan şirketler. Bunları Türkiye'deki bankaların şubesi gibi düşünmeyin. Buradaki kurallara göre hesap açmanız lazım. İngiltere'de hesap açmak inanılmaz derecede karışık bir olay. Bizde pasaport almaya benzer düzeyde karışık bir olay diyebilirim.
Çoğu bankada hesap bile açamıyorsun. Benim Türkiye'de HSBC hesabım ve kredi kartım vardı. Burada da HSBC kullanayım dedim. Burada çalıştığım halde ve Türkiye'de HSBC müşterisi olduğum halde hesap açamadım. Birkaç şubesini dolaştım sonra sinir oldum vazgeçtim. Sonradan başka bankada hesap açtım ama zor oldu. Önce belgeleri teslim etmek için bir hafta sonraya randevu verdiler. Sonra bir haftada kontrol ettiler tekrar randevu verdiler. Hesap açmak için iki haftada üç defa bankaya gittim, bir sürü belge götürdüm. İngiltere'de banka işleri çok zor. Diğer ülkelere bakmanızı tavsiye ederim.
Paypal ile para aktarımlarında aracılık yapma konusunda size kimse yardımcı olmaz. Chargeback denilen bir olay var.
Paypal ile ödeme yapan kişi ödemeyi sonradan iptal ettirip gönderdiği parayı geri alabilir. Üstelik aldığı ürünü geri göndermesi de gerekmez. Başıma geldiği için bu konuyu iyi biliyorum.
Paypal ile uğraşıyorsanız chargeback konusunu çok iyi araştırmanız lazım. Özellikle kredi kartı ile finanse edilen
Paypal ödemelerine hiç şansınız yok. Hem o gelen parayı geri alırlar hem de aylarca
Paypal hesabın bloke olur. Sadece mahkeme yoluyla paranı kurtarabilirsin. Ancak karşı tarafın bilgileri sende yoksa o zaman mahkemeyle uğraşmayı göze alsan bile dava edecek adam bulamazsın.
Paypal asla gönderilen parayı geri iade etmemesi gerekir ama yapıyor. O bakımdan asla kimseye
Paypal konusunda aracılık yapmamalısınız.
Paypal'i başka şeylerle karıştırmayın.
Paypal çok problemli ve tuzaklarla dolu bir sistemdir. Zamanında ben de
Paypal'e çok küfür ettim. Ebay'de kullanıyorsan en önemli güvencen satıcının ratingidir. Ebay'de rating konusunun önemini ne kadar anlatsam azdır.
Ayrıca
Paypal emaile dayalı bir sistem olduğu için ve bizde email hırsızlığı yaygın olduğu için
Paypal konusunda gelecek karanlık görünüyor.