evet hala çok komik geliyor, katıla katıla gülüyorum.
tıpkı trafik teorisyenlerinin, "her araba biraz daha yavaş yol alsa trafik bu kadar sıkışmaz ve gidecekleri yere daha çabuk varırlar" demesinin insana komik gelmesi gibi. bu da bir gerçek.
Google'ın bir link ne kadar büyük ve üstteyse o kadar değerldir dediğini burada öğrendim, daha önce hiç duymamıştım, teşekkürler, artık bu bilgiye göre hareket edeceğim ama bu,
Google'ın yapay zekasının bu konuda ne kadar basit olduğunu bana gösteriyor. demek ki ben bir tasarımcı olarak sitenin odak noktasını ne kadar düşünürsem düşüneyim, ne kadar planlarsam planlayayım,
Google bunların hepsini es geçip "yukardan aşağıya" mantığını işliyor. ne kadar üsteyse o kadar iyi, ne kadar büyükse o kadar iyi, çok ilkel değil mi?
şimdi aslında bu konuda benim derdim var; okulda geçen seneki temel tasarım dersinde hocamız, 1 tanesi diğerlerinden daha dikkat çekici olmak üzere 5 adet farklı büyüklüklerde kare çizmemizi istemişti. ben de her adımda bir boy büyümek üzere 5 kareyi yan yana sıralamış, ancak 4. kareyi, ilk karenin de daha küçüğü bir boyutta ve farklı renkte, normalde 4. karenin kaplayacağı alanı muhafaza ederek bu alanın en ortasına koymuştum. yani baktığında, ezberi bozuyor, gerek boşluk gerek renkle kağıdın odak noktası oluyordu. 25 aldım. dikkat çekecek olan kareyi diğerlerinden en büyük çizip, diğer 4 kareyi birbirine yakın boyutlarda kağıdın uzak noktasına koyanlarsa en az 80-90 aldı. bu sığlık beni öldürüyor.
Google'ın bu mantığını hocamızla özdeşleştirdim.