View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.05.2007   #1 (permalink)
rockstar13

Yer: İstanbul
Flipping Book / E-Kitap yapımı ile ilgili sorular...

Merhabalar,

İnternet üzerinden bulduğum ve flash üzerine eklediğim Premium Page Flip / FlippingBook componentini başarılı bir şekilde kullanıyorum. XML dosyası içeriğine jpg lerinizin dosya adlarını giriyorsunuz. Bunun dışında yapmanız gereken hiçbirşey yok. XML i optimize ettikten sonra e-kitabınız otomatik olarak oluşturuluyor.

Action script bilmediğim halde birazcık kurcalayınca yapılabileceğini düşündüğüm birkaç eklenti var.

1- Index gibi birşey yapmak istiyorum. XML dosyasına sayfaların konusunu yazıp (ör: 4-7.ASP, 8-16.PHP) flash dosyamın içinde otomatik olarak bir menü oluşmasını istiyorum. Bu yazılarla da olabilir, bir combobox içinde de olabilir. Tıkladığınızda ilgili sayfaya gidecek...

2- Kitap içerisinde sayfalar küçük gözükecek. Dolayısıyla yazılar okunmayacak. Yazıları okuyabilmek için de ilgili sayfanın üzerine tıklayınca resmin büyük halini açacak. Bunun için resimlerin büyük halini de oluşturacağım. kitap içerisinde kullandığım resmin isminin image001.jpg olduğunu varsayalım. Üzerine tıkladığımızda da Bimage001.jpg e link verilmiş olacak. Yine bunu otomatik olarak bulmasını istiyorum.

Bu konuda neler yapılabilir? Yada bunlar için diğer en iyi çözümler nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Herkese iyi çalışmalar...
rockstar13 şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin