Ben görsellikle ilgili daha doğrusu sanat ile ilgili bir konuya sonradan giriş yapmak konusunda biraz tereddütle yaklaşıyorum. Yani eğer görsel bir beğeni ve üretmek ile ilgili yetenek var ise bu bir şekilde zaten çocukluktan itibaren kendisini dışavurur, belli eder. İstisna da olsa çok sonraları böyle bir yönünüzü farkedip gösteredebilirsiniz. Bu olayın bir yönü.
Konun bir diğer yönü ise bunları ortaya koymak için kullanılan programlardır. Çok iyi bir
Photoshop kullanmak, ya da
web programcısı olmak, matbaa teknikleri konusunda çok güzel bir birikime sahip olmak her zaman için mümkündür ve bunun için temel şartlardan birisi merak etmek ve merakı gidermek için de çaba göstermek. Asıl konuya dönecek olursak Photshop mu, Corel mi, Freehand mi olmalı sorusuna. Bunlar sadece araçlardır. Siz ne yapmak istediğinizi gerçekten bildikten sonra araçları kullanmayı öğrenmek en kolay olanı.
Benim kişisel düşüncem çok fazla dallanıp budaklanmadan yürümek.
web de yapayım, baskı işi de bileyim,
video da olsun bir kenarda, 3D modelleme de öğrenmeliyim diye düşünürseniz sanırım oldukça zorlanırsınız. Size en yakın olanla başlayın. Ve yanıldığınızı düşünmediğiniz sürece o işin en iyi şekilde üstesinden gelmeye çalışın. Bunu başardıktan sonra ikinci, üçüncü bir konuya da odaklanabilirsiniz. Ancak her zaman herşeyden bir parça bilmek yerine bir konuda oldukça iyi olmak daha makul gelmiştir bana.