Konu Başlığı: Transformers (2007)
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.06.2007   #1 (permalink)
yassax

yassax's Avatar

Yer: istanbul
Transformers (2007)

Alttaki sıkıcı yazıyı :p okumak istemeyenler için hemen linki vereyim.

Transformers; yaşı ortalama 25 ve üstündeki bir çok insanın çocukluğunu süsleyen 6-7 çizgifilmden bir tanesi olmuştur. Haliyle bu film; rüyalarımızdan birisinin gerçekleşmesidir diyebilirim. :)

Nette tonla bilgi vardır ama kısa bir özet geçeyim.

Bu robot halkın yaşadığı gezegen, yine başka bir robot olan fakat değiştiği şekil koca bir gezegen olan düşman tarafından saldırıya uğrar. Saldırı altındaki robotlarda tası tarağı toplayıp dünyaya kaçarlar. Kendilerini taşıyan araç toprak altında kalır. Yıllarca öyle beklerler. Bir yanardağ sarsıntısı sayesinde yine özgür kalırlar. Akıllı olduklarından; gerek kamufle olmak için, gerek ulaşım için dünyadaki çeşitli araçlara dönüşürler. Tabi bu ırk öyle tek bilek değildir. Kendi aralarında genel iki grupturlar. Ve düşmandırlar. Kişisel gelecek amaçları vardır. Decepticon'lar daha çok uçabilen araçlara; Autobot'lar ise yer araçlarına dönüşürler. Unutmadan; Autobot'lar insan ırkıyla dostlardır.

Daha bir sürü ayrıntısı var ama onları aktarmaya benim hafızam da yeterli değil. Tavsiyem filmden önce oturup bölümlerin izlenilmesidir. Hiç olmadı bunun uzun bir animasyonu vardı. Film versiyon diye geçer. En azından o izlenilmelidir.

Neyse şimdi gelelim yeniden şu linkimize :)

Görüldüğü gibi (en azından benim için) enfes bir film geliyor. Herşey bir yana araçların robota dönüşürken çıkardığı ses için değiyor. Ayrıca benim gözümde yönetmenin (michael bay) bu tarz filmlerde güzel bir yönetimi var. Bu işin adamı da diyebiliriz. Tam adamına teslim edildiğini düşünüyorum filmin.

NEyse siz ne düşünüyorsunuz fragmandan sonra?
yassax şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin