Konu Başlığı: domain piyasası
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 05.06.2007   #4 (permalink)
T.M.R

T.M.R's Avatar

Yer: AntaLya
Re: domain piyasası

Bu işe yeni yeni merak salmış biri olarak, Erdinç ne diyorsa onu yapmanızı tavsiye ederim (:
Bende ilk zamanlar boşta duran .com .net .org ne varsa toplamaya çalışıyordum, neyseki kısa bir süre sonra bunun ne kadar yanlış bir strateji olduğunu bu forum ve daha çok Erdinç'in yazıları sayesinde anladım.

Şuanda izlemeye çalıştığım strateji; trafik alan jenerik domainleri bulmak veya satın almaktan ziyade, web sitesi yapılabilecek veya ileride değer kazanabilecek domainler üzerinde yoğunlaşmak. Çünkü şuan için domaincilik benim için bir hobi mahiyetinde. Bu konuya ciddi bir bütçe ayırmayı düşünmüyorum henüz. Ki zaten ayırabilecek bir bütçemde yok (:

Örneğin: SanalParty-com domainini gecenlerde almış bulundum. Şimdi bu domaini satabileceğim gibi, bir web projesi halinede getirebilirim. Yani oyunu çift taraflı olarak oynamaya çalışıyorum. Yine mesela ElektronikMuzik.com , Erdinç'in bıraktığı bu domaini ben aldım. Çünkü denildiği gibi güçlü bir isim ve ben en azından bir websitesi haline getirebilirim, ki büyük bir ihtimalle de öyle yapacağım.

Yani buda domainciliğin bir başka bakış açısı. Sizde bunu düşünün bence. Bir domain bulunca "bunu satamasam bile sağlam bir projeye dönüşterebilirim" diyorsanız, o domaini alın derim. Şuanda domaincilerin büyük kısmı böyle birşey yapma potansiyeline sahip değil, onlar sadece kaliteli jenerik domainleri alıp-satmakla meşguller.. Ben ve benim gibi acemi domainciler o aşamada değiliz henüz. Bu yüzden tasarım gücünüz varsa bunu değerlendirin: Satılmıyorsa, projeye dönüştür, mantığını benimseyin..

Yerli piyasasının rezil durumuna bende katılıyorum. Ama bunun yanında GittiGidiyoru takip etmenizide önerebilirim. Oradada bazen kaliteli ve potansiyeli olan domainleri ucuza alma fırsatı olabiliyor.

Birde ben bir soru eklemek istiyorum. Türkiye'de yaşadığım için yurtdışına domain satmak, parasını alma açısından zor bir iş. Mesela ingilizce bir domain için alıcı buldum diyelim. Namacheap den veya eBay den veya başka bir site üzerinden satışı yaptık. Peki parasını nasıl alacağız? Genelde para transferleri Paypal üzerinden yapılıyor, ancak Paypal Türkiye'ye ödeme yapmıyor. domain satışından kazandığım para hangi siteden yapıldıysa o sitenin hesabında duruyor. Hesaptaki parayı nasıl alabiliriz?

Sanıyorum bunun tek yolu yurtdışında bir bankadan hesap açtırmak ve önce o bankaya transfer edip sonra Türkiye'deki bankaya getirmek. Ama herkesin yurtdışında bir hesap açma şansı veya oralarda bir tanıdığı yok..

Varsa uygun bir çözüm önerisi, cankulağıyla dinlemek isterim..

Mesaj T.M.R tarafından 05.06.2007 (18:13) yeniden düzenlendi..
T.M.R şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin