Konu Başlığı: domain piyasası
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.06.2007   #15 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: domain piyasası

Selamlar,
Nokta net konusunda benim de tereddütlerim devam ediyor. Ara sıra kaliteli nokta net domainler bulduğum oluyor. Birkaç saat önce yine takip ettiğim domainlerden karamizah.net domainini kaydettim. Şimdi ne yapsam diye düşünüyorum. domain güzel ama iptal edebilirim. Türkiye'de domain piyasasının önümüzdeki yıllarda düzeleceğine dair somut bir veri yok. İyiye gitmeyen çok şey var.

Türkçe domainlerde ciddi park geliri almak çok zor. İngilizce domainler için park geliri daha kolay oluyor. Şu an iyi bir domainci olup da İngilizce domainlerle ilgilenmemek mümkün değil.

Nokta info konusunda uzak durmanızı öneriyorum. Biyoloji-info bende aylarca 5 dolara satılık durdu kimse almadı. Şu an elimde siir-info domaini var. $5 dolara satıyorum, kimse almıyor. Bir daha Türkçe nokta info domain asla almam.

Alıntı:
oky tarafından gönderilen mesaj:
domain kaydedip sonradan vazgeçmek nasıl oluyor? yani parasını ödemiş olmuyor muyuz zaten?
İptal olayı moniker.com'da var. Zaten namecheap dışında tavsiye ettiğim ikinci firmanın moniker olmasının ilk nedeni bu. İkinci nedeni ise güvenilir olması. Aslında godaddy'de de iptal etme imkanı var ama email gönderip beklemeniz lazım. Moniker'de bu olay kullanıcı menüsüne entegre edilmiş durumda. İptal işlemi ve para iadesi anında oluyor.

Ben hatta domaini almaya karar verirsem diğer pencerede namecheap.com hesabıma giriş yapıyorum. Moniker'de iptal ettikten 5 saniye sonra domain namecheap'da kayıt edilebilir gözüküyor. Gidip buradan alıyorum.

Moniker bu işi için bir miktar komisyon alıyor. Sanırım normal komisyon miktarı 1 dolar. Ben indirimli tarifeden üye oldum, domain başına 0.25 dolar veriyorum. Bir ara namepros üyelerine promosyon yaptılar. İndirimli tarifede kayıt ücreti nokta com için 6.95 dolar. Şu an promosyon yok ama 50'den fazla domaini olanlar ve monikere transfer etmeyi düşünenler bağlantıya geçerse eminim ki size de indirimli tarife uygulayacaklar.

Kayıt iptal edebilmenin iki avantajı var. İlk avantajı emin olamadığınız durumlarda tekrar düşünme imkanı yaratması. Bazen kulağa çok iyi gelen bir domain güzel bir uykudan sonra işe yaramaz gelebilir. İkinci avantajı ise trafiği ölçeme imkanı yaratması. Bu arada, birkaç dakika önce muziknotalari.com domain kaydını iptal ettim. Dileyen alabilir. Trafik çok düşük. Günde bir hit alıyor.
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin