katılmadığım 1-2 nokta var:
1. appraisel geçiyorsa sahtedir demişsin. sedo dahil birçok şirket, bu servisi dileyenlere ücretli olarak sunuyor. ve bu servis ile biraz daha işin içinde olan bir ekip, domaine değer biçiyor. tabii bunun için domaini önce almanız şart. yüksek değerli alımlarda karşı tarafa bu appraisal belgesini sunmadan satışı yapabilmeniz mümkün değil. ha, bu yöntemi kötü niyetle kullanan ve kendi appraisal servisinin gizli
reklamını yapan uyanıklar yok değil. ama sedo'da aprraisal aldığım bir domainimi geçen sene satmıştım, satışta kolaylık sağladı. verdiğim de 30-40$ ek bir ücret idi.
2. tek kaliteli
domain alım satım yeri namecheap değil, 6.99a
domain alabileceğiniz başka yerler de var; benim kullandığım domainsite bunlardan biri
uyarmak istediğim diğer bir nokta da bazı sitelerde düşen sitelerin listeleri belirli bir abone ücreti karşılığı size gönderilir. 2 tane bu şekilde
site denedim; çalışıyor çalışmasına, ama gelen domainler çok da nitelikli değildi... saatlerce o listeleri taramak ve iş yapıp yapmayacağını düşünmek gerek bazen. hiç gereği yok. bu listeleri de nasıl elde ediyorlar? 10dan fazla makinada domainlerin tarihlerini kontrol edip düşme süresini bekleyen bot'ları oluyor bazılarının. bu sayede birçok domaini tarayıp oluşan listelerden kendilerine güzelleri alıyorlar. kalan listeyi de satışa sunuyorlar. az da insan üye olmuyor bu listelere...
bir de bol bol yabancı forumları takip edin; oralardan alış
veriş yapmak için değil, trend'leri takip edip neler döndüğünü, nasıl iş yapıldığını görmek için. trafikli domainler, her zaman trafiksizlerden daha değerlidir. içerik varsa değer artar, içerik özgünse daha da artar.
Google indexlemesi,
pagerank, alexa değeri, tutarlı stat'lar... bunların hepsi fiyata etki edebilen birer ölçüt.