benim şu zaman gördüğüm en iyi iş ilanı VERİPARK'ındır geçen şirketten bir arkadaşım gönderdi bana da

çook güzel insan gülümsüyor ve hangi sektörde çalıştığınızı patronlarınızında anlaması tebessüm ettiriyor (ki veripark benim şirketim değil ama orda çalışanlar adına sanırım sevindirici bir durum söz konusu... )
VeriPark'ta hedefimiz yüklendiğimiz her projeyi zamanında ve beklenilen kalite düzeyinde teslim ederek koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlamaktır.
Söz konusu projeler yazılım projesi olduğu için dünyanın en karmaşık ve en zevkli mesleğini yaptığımızı düşünüyoruz.
Siz de aşağıdaki özelliklere sahipseniz sizi de aramıza katılmaya davet ediyoruz:
* Yazılım geliştirmeyi sevmek, profosyonel ya da hobi olarak yazılım geliştirmek
* Yazılım geliştirmenin bir sanat olduğunu düşünmek. Kendini "picasso.NET" ya da "picasso.java" sanmak. Picasso.
ASP'leri yeni yeni resimlere imza atmaya davet ediyoruz.
* Universite'ye girmiş olmak, tercihen mühendislik bölümlerini kazanmış olmak, tercihen mezun olmuş olmak (mezun olamayanlar en az 50 bin satırlık bir kod göstererek mezunmuş gibi başvurabilirler)
* Hobi olarak en az bir yazılım projesinde 10.000 satırdan fazla yazılım geliştirmiş olmak
*
veri tabanları ile çalışmış olmak
* Java ya da .Net platformlarını iyi bilmek, deneyimli olmak
* Kendini geliştirmeye özen göstermek, bol bol kitap okumak, newsgrouplara cevap yazmak
* "Dreaming in code", "Age of spritiual machines", "Waltzing with bears", "Beyond fear", "The art of intrusion" kitaplarından en az birini okumuş olmak (ya da işe girdikten sonraki ilk 6 ayda okumaya söz vermek)
Bu amaçla yazılım geliştirme pozisyonun iş tanımı aşağıdaki gibidir:
* Müşteri beklentilerini anlamak
* Bu beklentileri bir analiz dökümanına aktarabilmek
* Bu beklentilerden bir
veri tabanı tasarımı, bir sınıf tasarımı yapabilmek
* Kullanıcı ara birimlerini tasarlayıp, geliştirebilmek
* Kolayca okunur ve başkaları tarafından kolayca anlaşılır bir stilde kod yazmak
* Yazdığımız kodu test etmek (malasef)
* Yazdığımız kodu kurup, çalıştırmak
* Yazdığımız kod devreye alındıktan sonra o koda iyi bakmak
*
software Code Of Ethics konusunda bilgi sahibi olmak