Merhaba,
Su anda yurt disindan dedicated hizmeti aliyorum. Fakat bazi aksakliklardan dolayi Turkiye'de colocation hizmetinin daha iyi olabilecegini dusundum. Oncelikle bu konu hakkindaki fikirlerinizi almak istiyorum. Sizce yurt disi dedicated mi daha saglikli olur yurt ici colocation mi?
Eger yurt ici olursa da bazi sorularim var. Bir kac firmadan fiyatlari icin teklif istedim ve karar verme asamasindayim. Bu hizmeti almis ya da halen alan kisiler firma tavsiyelerinde bulunabilirler mi? Colocation hizmetini fiyat/performans olarak nereden almam bizim icin daha iyi olur.
Bu firmalarin bir cogu kasa kiralama hizmeti de veriyorlar fakat kasamizi biz kendimiz olusturmak istiyoruz ileride upgrade etmenin bize daha ucuza malolacagini dusunerek. Eger siz de kasayi kendimizin toplamasini oneriyorsaniz nasil bir tercih yapalim?
Veritabanini SCSI bir diske diger seyleri ise SATA diske koymayi dusundum boyle birsey ne kadar mantikli?
server parcalarini alabilecegimiz uygun bir yer tavsiyesi olanlar var mi?
Daha once boyle bir sey almadigimiz icin bircok soru var aslinda kafamizda, bu sorular ve sizin akliniza gelebilecek baska tavsiyelerinizi de paylasirsaniz cok memnun oluruz. Simdiden tesekkurler...