Konu Başlığı: FTP ve HTTP tutarsızlığı
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 19.07.2007   #1 (permalink)
xuma

xuma's Avatar

Yer: Dreams
FTP ve HTTP tutarsızlığı

Merhaba,
Kısa süre önce yaşamaya başladığım bu sorun oldukça can sıkıcı olmaya başladı bu yüzden sizlerle paylaşım çözüm yolları hakkında fikir almak istedim.
Bana ait bir websitesinde FTP veya Cpanel aracılığı ile yaptığım değişiklikler Http'de etkisini göstermemekte.Biraz daha açmak gerekirse düzenlediğim PHP dosyasındaki değişiklikler httpd etkisini göstermediği gibi herhangi bir şekilde o dosya üzerinden sildiğim kod satırlarıda çalışmayı sürdürmekte.Bununla ilgili hosting firmamla görüşmelerimde klasik çözüm yolları sundular ki bu yolların çoğunu zaten denedim.İşte bunlardan bir kaçı;
[+] Cache sorunu olabileceğini düşünerek tüm browserlarımdaki geçmiş,çerez vs sildim.
[+] Bağlantımı 4-5 sefer resetledim.
[+] Normalde kullandığım linux işletim sistemi dışında Windows Vista üzerinden denemeler yaptım.
[+] Farklı IP'lere sahip birçok arkadaşımdan yardım isteyerek sitedeki kodları incelemelerini istedim.
Sonuç "0".
Aynı tutarsızlık DB bağlantısında da görülmekte.Db üzerinde yaptığım değişiklikler Phpmyadmin'de 3-4 saat sonra görünmekte.
Merak ettiğim böyle bişeyin olma olasılığı nedir ? Böyle bir durum varsa neden kaynaklanabilir ve çözümleri neler olabilir ?
Not1: server yaklaşık 1 hafta önce HDD arızası nedeniyle tekrar yapılandırıldı.
Not2: Serverla görüşmelerimde yukarda belirttiğim gibi klasik çözümler sundular ancak tekrar iletişime geçmeden önce sizlere danışmak istedim.Kimseyi boşuna rahatsız etmek istemem.
Not3: Firma Exabytes Firma oldukça iyi olmasına rağmen bu sorun sonrasında sanırım tekrar değerlendirmeler yapmak gerek.