Biraz daha açayım.
Şimdi öncelikle o modemin ayarlarına giriş izniniz olmalı. Genelde bu ayarları (başka bir şekilde ayarlanmadıysa) ancak modem ile aynı ağ üzerinden yapabilirsiniz. Yani sizin yapmanız gereken 192'li ağ üzerinden modemin yönetim arabirimine girmeniz ve "Virtual
server" bölümünden gerekli ayarı yapmanız.
Modemde ayar bölümü "Virtual
server" olmayabilir. Airties'ta bu ne olarak geçiyor bilmiyorum. Ama genelde bu isimle kullanılır.
Bu bölüme girdiğinizde sizden yeni bir kayıt girmenizi isteyecek. Airties'ta tam olarak nasıl geçtiğini bilmediğim için geneldeki şeklini yazıyorum, siz o modeme göre adapte edersiniz. Yeni kayıt ekle bölümünde bir iç ip adresi, port ve "tcp/udp" gibi bağlantı şekli sizden istenecektir. Orada iç ip adresine kameranın bağlı olduğu makinenin ip adresini, port bölümüne, kameradaki görüntüyü izlemek için hangi porttan bağlantı yapmanız gerektiğini (eğer direk
web tarayıcıdan ip adresini yazıp bağlanıyorsanız port bölümüne 80 yazın) ve diğer bölümde bağlantı şekli TCP seçip kaydederseniz kayıt tamamlanacak.
Bu aşamadan sonra modemi resetlemeniz gerekebilir. Bu işlemide yaptıktan sonra artık dışarıdan bir makineden
ADSL ipsini girdiğinizde kamera görüntüsünü gömrebilirsiniz.