1.
Vbulletin hk; Siteyi hobi amaçlı yapacağım. Notebook incelemeleri ve pda üzerine birşeyler olacak. Bu siteden para nasıl kazanılır bilmiyorum. Açıkcası para kazanmak derdinde de değilim. Amatör bir yaklaşım olduğu için
hosting ve
domain isminden sonra
forum için de para ödemek ne kadar gerekli diye kendime soruyorum açıkcası. Ustalar ne der acaba? Gerçekten gerek var mıdır? Ücretsiz bir
forum kullanırsam ve
site ileride hit almaya başlarsa
sorun yaşarmıyım?
Vbulletin de olan ama ücretsiz forumda olmayan gereki özellikler var mı acaba?
2.
hosting hk; Gelen yorumlardan sonra turkticaret.net i listemden çıkardım. Godaddy ve bluehost gibi iki şirket buldum. Bluehost sanki daha kapsamlı gibi ama siteleri çok amatör göründü bana.
Deneme yanılma yapıp siteyle uğraşmakla ilgili şevkimin kırılmasından korkuyorum. Bu sebeple ustalardan ricam bana uygun bir
hosting firması önermeleridir. Başlarda trafik olmayacağı için düşük bir paket olabilir. Sanırım sonra yükseltilebilir.
3. Bant genişliği konusu; Sitede kesinlikle
video, kocaman bannerlar, saçma sapan pencereler gibi şeyler düşünmüyorum. en fazla
Google ın reklamları olabilir o kadar. Önerilerinizi buna göre yaparsanız çok sevinirim.
4. Yedekleme konusu; Bundan 4-5 yıl önce turkgprs.com gibi bir sitem vardı. Gprs o zamanlar sabit 5 ytl idi. Bununla ilgili bir
site yapıp epeyce ayar vb bilgisi vermiştim. Sonra kendini bilmezin biri gelip hazır nuke olan siteyi hackledi. Turkticaret yedek tutmadığı için ve benim yedeğimde bir aylık olduğu için siteyi kapatmıştım.
Okuyup cevap yazan, önerilerde bulunan yada bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.
İyi sörfler.