Çok faydalı bir başlık olmuş gerçekten. Yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Ben de
domain piyasasıyla ilgilenmeye çalışan birisiyim. Bir şey duyduğumda acaba .com u dolu mudur tarzı düşünceler benim de aklımdan geçmiyor değil :P
Geçen sene gsyiad . com boştaydı ve almıştım. Satmayı düşünerek aldığım ilk domaindi. Bu arada Gsyiad = Galatasaraylı yöneticiler ve iş adamları derneği. Siteye bu derneğin adını yazıp satılıktır diye yazmıştım

Keşke yazmasaymışım. Önce dernekten bana teklif geldi kaça satarsınız diye. 400$ fiyat vermiştim. Ardından bu fiyatı duyunca araştırdık, dernek ismi almak suçmuş dediler. Tabi almak
sorun değil ama siteye yazınca tırstım. Mahkemeye verdiklerini falan söylediler. Neyse ardından anlaşma yoluna gittim ve domaini 100 Ytl'ye sattım. O yüzden aldığınız domainlere hiç bir şey yazmamanızı öneririm
Geçen yaz sevdiğim ve Zaga'dan beri takip ettiğim bir oyuncu olan Engin Günaydın, Avrupa Yakası'nda oynamaya başladı. Karakter adı Burhan Altıntop idi. Hemen baktım boşta mı diye. Ve
www.burhanaltintop.com 'u kayıt ettim. Birkaç ay içinde Capturetv'den teklif geldi kaça satarsınız diye. O zaman foruma üye değildim ve arkadaşım zoque'da bir başlık açmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 700$ teklif etmiştim. Capturetv ise bu
domain için 50 Ytl ayırdıklarını söylemişti. O gün bu konu bir daha açılmamak üzere kapandı
Daha sonrasında Pazarlama Karması'nda
bir yazı okudum. Francois Patrick parfüm markasını bazı olaylardan dolayı MW olarak değiştirecekmiş. Hemen www.mwparfum.com'u kayıt ettirdim. Şimdilik bende ve sadece
domain değil. Bu arada mw, man woman baş harfleri.
Bir de yazmak istediğim
www.haftabasi.com var. Bu domaini de araştırma yaparken bulmuştum. Haftasonu'na baktım doluydu ben de haftabasi'nı aldım
Erdinç'in de dediği gibi yabancı domainlere yönelmek mantıklı. Yabancı
domain alırken dikkatli olmak lazım. Bir keresinde heyecandan youthrepublic.com diye youthrepuclic.com'u almıştım

Boş diye çok hızlı davranmıştım ama doğru yazdığıma bakmamışım