Konu Başlığı: Mysql hata versin.
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 25.07.2007   #1 (permalink)
CeaSeR

CeaSeR's Avatar

Yer: Denizli
Mysql hata versin.

Selamlar.
PHP ile MySQL üzerine kendimi geliştirmek ve deneme amaçlı bir CMS yazılımı üzerinde çalışıyorum..
daha önceden ODBC driver ile gerek MySQL'e gerekse access veri tabanlarına ASP ve basic ile bağlanabiliyordum. sorunuma gelince.
sistemimde wamp server yüklü. PHP+Apache+MySQL ayrı ayrı yükleyerek te kurulum yapabilirdim ancak wamp bir çok zahmeti ortadan kaldırıyor.
burda kullanmakta olduğum MySQL'de SQL cümlesi gönderdiğimde; göndermiş olduğum SQL cümlesi doğruda olsa yalnışta olsa hiç bir hata mesajı almıyorum, e tabi hatalı bir durumda da hatayı babadan kalma yöntemlerle arayarak bi hayli zaman kaybediyorum.
mesela
MySQL veritabanım > ceaser
ceaser veritabanı tablom > abbas
abbas sütunları > veli osman kerim
"select * from abbas Where veli='deli'" > doğru söz dizimi değer döndürüyor hata mesajı yok
"select * form abass Where veli='deli'" > yalnış söz dizimi değer döndürmüyor hata mesajı yok.
yukarıdaki SQL cümlelerinde abbas tablosunda harf kaydırması yapmışım.. bu tür hataları çok yapan birisi olarak aynı ODBC'deki gibi falanca tablo yok gibi bir mesaj MySQL yada PHP'de bulunmuyormu.
my.ini (wamp MySQL düzen dosyası) ve PHP.ini içerisinde her satıra baktım ancak konu ile ilgili bir yasaklama izine rastlamadım.
vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.
CeaSeR şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin