View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.08.2007   #5 (permalink)
mow

Yer: İzmir
Re: Paket yazılımlara niçin para öderiz?

genelde pek avantajı olmadığı için ücretsiz muadillerini kullanmayı tercih ediyorum. kişisel olarak eğer muadilin kodu açıksa öğrenmeyide sevdiğimden inceleyebilmek için tercih ediyorum.

amacı sadece yazılımı satmak olan, ücretli ve açık kaynaklı yazılımları satın alıyorum. diğerlerini yani ücretli ve bilgi toplayan cinsten olan yazılımları satın almamayı tercih ediyorum daha doğrusu ihtiyacım varsa satın almadan kullanmayı tercih ediyorum, çünkü bana göre zaten benim sadece yazılımı kullanmamdan dolayı, benim üzerimden, dolaylı yoldan da olsa belirli bir gelir elde ediliyor.

daha ayrıntıya girmek gerekirse, benim ihtiyacıma göre özelleşmemiş ve sadece 1-2 fonksiyonunu kullanacağım diğerleri ile ilgilenmeyeceğim yazılımlara para ödemiyorum. bu paket program işi aynı albüm yapmak gibi birşey, bir iki şarkınız süper olur patlar diğerleri boşlukları doldursun diye konulur, yani bi parmak bal hesabı. eh hakeden de hakettiğini bulur. gerçi şarkıcı ekstralara giderek parasını zaten toplamıştır bir de üstüne bu ne korsan amanın demesinin bir manası yoktur.
mow şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin