Alıntı:
|
Bu arada Meteryus neden Dreamweaver 400-500$ ediyor bize de anlatabilir misin biraz?
|
Öncelikle aptana ile nasıl tanıştığımdan bahsedeyim, son zamanlarda yeniden
ajax için bir freamwork kullanmama gerektiğini farkettim ve jquery'yi keşfettim hoşuma gitti, üzerinde çalışırken aptana'ya jquery fonksiyonlarını tanıyıp tamamlayabildiğini öğrendim (Dojo , YUI .. vs. gibi bazı diğerlerini de) bana aptanayı tavsiye eden arkadaştan "aptana sana
Dreamweaver'ı kesinlikle aratmaz" gazını aldıktan sonra indirdim ve sıradaki projeyi aptana ile geliştirmeye başladım, ama dw'den aptanaya geçiş benim için tam bir düşüş oldu, bu benim dw'nin sağladığı kolaylıklara fazlaca el aşinalığı kazanmış olmamdan kaynaklanabilir, mesela ben
form validation için bile kod yazmadan dw'nin forma validation özelliğini kullanıyorum, ama ne kadar objektif bakmaya çalışsam da dw ile aptananın kıyaslanacak bir tafaını göremedim, bence aptana kendisine ücretsiz bir editör arayan
web geliştiricileri için iyi bir alternatif olabilir ama bu güne kadar dw kullanmış olanlar için bundan sonra aptana kullanmaya çalışmak ancak bir düşüş olacaktır
Aptana'nın sevmediğim özellikleri.
Hepsinden önemlisi görsel editörü yok, mesela birkaç pixel uzaması gereken bir layerı tutup çekemiyorum mesela , ya da bir text i seçip bold yapamıyorum ve bunun gibi yüzlece özeeliği kullanmak için kodalrın arasında gezinmem gerekiyor. Uzun bir üye kayıt formu oluşturmak istediğimde tüm inputları elle yazmak istemem doğrusu. Ya da mesela bir style etiketine color: yazdığımda karşıma bir renk paleti geleceği yerde kod tamamlama aparatı geliyor. Ya da farklı olarak bul ve değiğştir kısmı çok yetersiz, belli bir klasör içindeki dosyalarda bul değiştir yapma ve regex desteği yok.