Alıntı:
nezir tarafından gönderilen mesaj:
Yorumları okudum ve neden türkçe freelance sitesi olmadğından yakınan ve bu işin ülkemizde tutmayacğından bahsedilmiş. belki şu aşamada tutmayabilir ama ilerleyen zamanda bu iş sektörünün yerleşeceğine inanıyoruom.ve ben buna inanarak profosyonel anlamda www.tr-freelance.com sitesini hayat geçirdim.yabancı prosyonel sitelerle aynı içerikte ve güvenlikte ödemeler Paypal üzerinden yapılıyor.incelerseniz eminim hak verirsinzi. www.tr-freelance.com
|
gerceklestirdiginiz calismanin basarili olmasi diliyorum. ancak yukarida yazanlari okumaniza ragmen sanirim atladiginiz en az iki oge mevcut:
1. elektronik uygulamanin basarisi kod,
tasarim ve icerik kadar mevzuu is kurallarinin tamaminin tanimlanmasi ve elektronik ortama aktarilmasi ile de ilgilidir.
2.
web tabanli halka acik katilimli uygulamalar; paket masaustu yazilimlardan farkli bir yasam dongusune sahiptir.
web tabanli halka acik katilimli uygulamadan beklentisi olanlarin ihtiyaclari kaydadeger seviyede karsilanmadigi veya cazibe gucu muhtemel kullaniciyi kendisine cekmedigi surece surdurulebilir bir basari saglamasi zordur.
ozellikle 1. madde de belirttigim konuda ciddi fikirler yukarida yer alan cesitli postlarda acikca ifade edilmis durumda:
bugsur 20.12.2005 :
Freelance İş Barındıran Siteler!
ars_oguz 07.03.2007 :
Freelance İş Barındıran Siteler!
bir baska baslikta ise su sekilde bir katilim da mevcut:
hayvanadam 22.05.2007 :
Freelance İş Sitesinden Beklentiler (İş Alan)
tum bunlara ek olarak bu baslikta zoque'nin cesitli acilimlarinda kendini gosteren
guvensizlik etkisi de gerek is yapan gerek is veren gerekse musteri tarafinda elektronik ortamda is verme-yapma tahhahhudune yonelik ciddi bir tehdittir. bu tehdinin sadece
Paypal sisteminin odeme mekanizmasi ile ortadan kaldirilabilecegi ve kullanicilarin bu konuda ikna edilebilecegi kanaatinde degilim.
keske gerceklestirmis oldugunuz calismada bu hususlar dikkate alinmis olsa idi.