Merhaba T.M.R,
Snapnames.com firması
drop catcher, yani düşenleri yakalayan bir firmadır. Örneğin melodi.net ve turkcepop.com gibi örnek verdiğim alan isimleri kayıt süresi dolmuş (expire olmuş) isimleridir.
Snapnames ile düşen domainleri yakalama konusunda başka hiç bir firma rekabet edemez. Yabancı firmaların hepsi bir araya gelse snapnames'in 1/4'ü kadar düşen
domain yakalayamazlar.
Snapnames domaincilerin ellerindeki domainleri açık arttırma ile satmalarına olanak tanıyan bir sistem üzerinde çalışıyor ancak bu snapnames için henüz çok yeni bir konu. Snapnames sistemi içinde domainlerinizi satma imkanı olsa bile önermiyorum çünkü bu sitede
domain sirkülasyonu çok yüksek. Her hafta yüzbinlerce
domain sistemden geçiyor. Bunlar arasında sizin domainin gözden kaybolması çok muhtemel.
Gittigidiyor.com
domain alım satımı için fena bir yer değil. Oradaki açık arttırmalar Türkçe
domain piyasası hakkında gerçekçi bir fikir veriyor. Yalnız GG'da, kendi sattığı domaine kendisi başka kullanıcı ismiyle teklif veren en az bir satıcı var. Böyle uyanıklara dikkat etmenizi öneriyorum.
domain çok talep alıyormuş havası yaratmaya çalışıyorlar.
GG dışında sedo'da açık arttırmada satabilirsiniz ancak açık arttırmaya göndermek için bir alıcıdan teklif almış olmanız lazım. En düşük teklif 60 dolar olabilir.
Popcu.net alan adını en az iki 2 yıl daha bekletmenizi öneriyorum. Son zamanlarda Türkçe
domain piyasasında hafif bir kıpırdanmanın izlerini görüyorum. Piyasa şu an bir yükseliş trendine girdi.