Konu Başlığı: Kısa Film
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 21.08.2007   #19 (permalink)
yassax

yassax's Avatar

Yer: istanbul
Re: Kısa Film

yeni bir başlık açmak istemedim, hazır burada böyle bir konu varken.. konuyla bir şekilde alakalı çünkü.

ben de şunu merak ederim hep. şimdi biz kamerayı alıp çekim yapsak yürürken, mutlaka titrer görüntüler, bu da amatörlük hissi verir. hani filmlerde vardır ya, karakterin gözünden ilerlersin vs. heh işte bu efekti biz bedavaya üretmiş oluyoruz :))

her neyse. mantıklı olarak kamerayı zıt bir ağırlık ile dengeleyip bu sorunu aştıklarını düşünürdüm. dvd kamera arkalarını izledikçe de çok uzak bir tahmin yapmadığımı keşfettim. benim istediğim şey bunun için satılan birşeyler var mı? yada kendin-yap tarzında bir pratiklikle çözüme ulaşabilir miyiz.. youtube'dan falan link bulursam eklerim. ne demek istediğim o zaman daha net anlaşılacaktır ama, hani kamerayı değil de onun altına takılan bir ağırlığın orta kısmını tutarsınız. siz yürüseniz de kamera sarsıntısız ilerler. 5 kiloluk bir ağırlığın altına bir opa takıp en alttaki kısma da 15 kilo bir ağırlık bağladığınızı düşünün. ve 5 kiloya yakın kısımdan sopayı kavrayın. ve kolunuzu sağa sola hareket ettirdiğinizi düşünün. az çok tahmin ediyorsunuzdur hissedeceğiniz olayı :) işte tam olarak bundan bahsediyorum. bunu fizikçiler de açıklıyorlardır bir şekilde. yani tamamen bilimsel konuşuyoruz burada :p
yassax şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin