Konu Başlığı: Nereden Başlamalı?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 22.08.2007   #1 (permalink)
ugursamsa

ugursamsa's Avatar

Yer: İzmir
Görsel: 3
Nereden Başlamalı?

Kendini geliştirmek isteyen birisi olarak ve benim gibi düşünen arkadaşlar adına da birkaç soru sormak istiyorum.

Kaliteli işlere imza atmak istiyorum. Yaklaşık 1-2 yıldır web ile uğraşıyorum fakat bilgim fazla sayılmaz. Biraz HTML biliyorum o kadar. CSS ve PHP çok az biliyorum. Hatta bilmiyorum demek daha doğru olur. Yani sıfırdan başlıyorum.

Geçen yıl flash ve Action script dersi aldım. flash ile de az-çok haşır neşir oldum.

Bütün bunları bir yana koyarsak amacıma ulaşmak için kendimi ciddi anlamda geliştirmeliyim. En azından web programlama konusunda. Bu yüzden önerilerinizi almak istiyorum. Nereden başlarsam daha doğru olur. Nasıl bir yol izlemeliyim. Dil olarak çoğunluk PHP dilini tavsiye edecektir ama yine de sorayım. Hangi programlama dilini öğrenmem yararıma olur? Bunun yanısıra başka nelere ağırlık vermeliyim. Görünüm, veritabanı bağlantısı, vs...

Her şey gelişiyor ve ayak uydurmak için çaba göstermek lazım. Daha önce buna benzer konular açılmıştır ama yakın zamanda açılan konu bulamadım. O yüzden yeni konu açmayı uygun gördüm. Benim durumumda olan birçok arkadaş için iyi öneriler geleceğine inanıyorum.

Saygılarımla...