Konu Başlığı: subdomain-domain etkileşimi?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.08.2007   #1 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
subdomain-domain etkileşimi?

bildiğiniz gibi bir sitenin alexa değeri domaine göre belirleniyor. daha doğrusu pagerank gibi her sayfanın ayrı bir değeri olmuyor. bildiğim kadarıyla alt domain açarsak da iş değişmiyor. buna karşın çoğu .blogspot.com uzantılı alt domainlerde her blogun kendine ait bir alexa değeri olduğunu görüyorum. bunun bir ayarı mı var yoksa blogspot ücretsiz alt domain veren büyük ve bilinen bir domain olduğu için alexa ona ayrıcalık mı tanıyor? ilk sorum bu..

yine alexa'dan gidelim. sizce bazı web projelerimiz varsa, bunu alt domainler şeklinde yayına sokmak ve dolayısıyla alexa açısından o projenin getirisi sayesinde ana domain'e da pay çıkarmak / değerini arttırmak ne derece doğru veya mümkün mü? yani onlarca ayrı web sitesi açıp ayrı ayrı ve tabii ki küçük küçük değerler kazanmaktansa hepsini ana bir domainde birleştirip alt domainler şeklinde yayına sokmanın ve haliyle büyük bir alexa değeri kazanmanın ilerde doğruacağı sıkıntılar olabilir mi?

yukardaki paragraflarımda anlattığım kadarıyla acaba ben alexa'nın alt domain-domain arasındaki ilişkilerini hiç olmadığı gibi anlamış olabilir miyim

alexa'dan sonra pagerank'e gelelim. ana domain'in pagerank değerinin alt domainleri etkilemesi beklendik bir şey mi? mesela zoque'ta baktığım zaman pek çok topikin değeri 5. tabii ki zoque.com domaini sayesinde böyle oluyor. peki bu ne derece etkiliyor. genel gözlemlerim bana -1 olduğunu gösteriyor ama bunun bir standardı var mı?

pagerank'ten devam edelim;
diyelim domain.com pagerank'imiz 4.
alt.domain.com şeklinde ayrı bir site yaptım ve normalde alt sitenin pagerank'inin 5'e yükselmesi gerekiyor. ana domain 4 olduğu için 4'te mi kalır, ana domain de alt domain ile birlikte 5'e mi çıkar, yoksa ana domainin önceden de iyi bir değeri olması bir avantaj sağlar da hepsi birden 6'ya mı çıkar (yani 6'ya mı çıkar derken bir avantaj sağlar mı, yoksa net rakamlar söylemenin yanlış olduğunu biliyorum).

aslında bu paragrafta özetle şunu demek istiyorum: hiç alt domain pagerank değeri ana domain'inkinden yüksek olan site görmedim. mümkün mü? değilse hiyerarşi neye göre belirleniyor vs..

böyle böyle şeyler..

bilgilerini paylaşırsanız sevinirim..