Konu Başlığı: Google Adwords
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.08.2007   #19 (permalink)
kindarmarti

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Google Adwords

Merhaba
* ayda 200 ytl oduyorum ama ara sıra gozukuyor ;
dostum; Google'a aylık 200 ytl bütcem var diyorsun, 200 ytl'yi 30 a böldüğünde günlük 6.5 ytl bütçen gözüküyor.
Adwords, verdiğin kelimelerin 24 saat totalinde ne kadar tıklanacağını ve ortalama ne kadar bakiye gerektiğini hesaplıyor ve senin verdiğin günlük bütçeden yüksek ise senin reklamlarını 24 saat e yayıyor..
örneğin: bir kelimenin günlük tıklanma karsılığı ortalama bedeli 26 ytl sen ise gunlu 6.5 ytl vermişsin o zaman anahtar kelime her 4 aranmada bir senin reklamın gözüküyor bu bütcenin limitine göre değişiyorç

Bir kitap sitesi firma ; kitap kelimesi ile aranmak istiyor ve ortalama tbm "3 kurus" oduyor ve ilk sayfada cıkıyor sebebi ise kitap kelimesini aratıldığında sağ tarafda maksimun 3-4 firma cıkması.
Diğer Bir tabela işleri yapan firma reklam kelimesinde ilk sayfada cıkmak istiyor; su an itibari ile reklam kelimesinde 16 firma gözüküyor; firma tıklama bası 80 kurus ile 1.25 ytl odediği taktirde ilk sayfada zor cıkıyor sebebi ise ust sıralardaki firmaların daha yuksek tbm ödemeleri.

"Sağ tarafı bir borsa olarak düşünün en yüksek fiyatı veren en üste cıkar mantığı" olarak görürseniz işiniz daha da kolaylaşır

saygılarımla
.onur