Merhaba,
İsimtescil.net hakkında forumda zaman zaman iyi yorumlar yapmıştım ancak son yaşadığım olay nedeniyle fikrim değişti. Eğer benim yaptığım yorumlara güvenerek isimtescil ile çalışıyorsanız yol yakınken ayrılın derim. Asla bu firmada herhangi bir
domain tutmayın. Başınıza her iş gelebilir.
Olay şu şekilde gelişti: Birkaç ay önce GittiGidiyor'dan bir
domain satın aldım.
domain isimtescil'de kayıtlı olduğu için benim isimtescil hesabıma aktarıldı. Dışarı transfer edebilmek için domainin kayıt süresinin üzerinden 60 gün geçmesini bekledim. 60 gün dolunca isimtescil hesabıma girmeye çalıştığımda hesabın bloke edildiğini fark ettim. Email yazdım. Bana cevap göndermişler. Kimlik fotokopisini fakslamamı ve adres bilgilerimi göndermemi istiyorlar. Telefon açıp görüştüm. Bu bilgileri vermediğim sürece hesabım blokeli kalacakmış. İçerideki domaini kurtarma imkanı da yokmuş. Ben de vermiyorum bilgileri.
Aldığım
domain de öyle utanılacak bir
domain falan değil. Sevdiğim bir Türk şairin ismi. Ancak kişisel bilgilerin gizliliği benim için önemli bir konu. İnternette canı sıkılan herkesin ulaşabileceği bir yere bütün kimlik ve adres bilgilerimi vermek istemiyorum. Zaten o nedenle ücretsiz whois koruması veren ve whois bilgilerini denetleme konusunda paranoyak davranmayan firmalarla çalışıyorum.
İsimtescil'e sadece bir defa işim düştü. Onda da
sorun yaşadım. Bu firmadan uzak durun.