View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.09.2007   #87 (permalink)
Haydar

Haydar's Avatar

Yer: İstanbul
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor

Bilişim dünyasıyla gerçek anlamda tanışmam 2001 yılında Boğaziçi mezunu çıtır bir mühendis olarak yaşama atılınca başladı. Bir süre üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştım. Ardından yurtdışında kısa bir süre çokuluslu bir şirkette çalıştım. Ama memleket hasreti ağır bastı ve geri döndüm. Sağolsun iş hayatı beni çok güzel karşıladı ve 4 ay kadar işsiz gezdim Sonra bir bankada yazılımcı olarak çalışma hayatıma devam ettim. Bankada çalışırken arada askere gidip geldim. OBİ olarak askerlik yaparken bir süre devlet memuru olarak da çalıştım dersem sanırım yanlış olmaz. 2006 yılında beyaz yakalı olarak çalışmaktan sıkıldım ve kendi işimin patronu olmak için yola çıktım. Şu an web tabanlı yazılımlar, elektronik ürünler ve danışmanlık faaliyetleriyle uğraşan küçük bir firmam var.
Bu hızlı süreç boyunca pek çok yazılımcının uğraştığı C, Java, PHP vb. ek olarak C for Palm, COBOL, PL/I, Matlab, Oracle Forms, vs. gibi değişik yazılım-betik (script) dilleriyle çalışma fırsatım oldu. Aynı şekilde üniversite, çokuluslu şirket, patron şirketi, kurumsal şirket ve devlet dairesinde işlerin nasıl yürüdüğünü bu süreç içinde öğrendim. Şimdi de edindiğim tecrübeleri iş hayatına aktarmaya çalışıyorum.
İş haricindeki zamanlarda ilgilendiğim konular kitap okumak, tarih ve girişimcilik.
Herhangi bir konuda yardım edebileceğim arkadaşlar olursa kapım açık. Buraya kadar sıkılmadan okuyanlara da ayrıca teşekkür ediyorum.
Haydar şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin