View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.09.2007   #8 (permalink)
zerdust

Yer: istanbul
Re: isimtescil.net'ten uzak durun

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Mentor,

Transfer işlemi için veya herhangi bir işlem için senden belge istenmesi normal bir uygulama değil. Kimlik doğrulaması yapmak domain firmasının işi değil. Yabancı firmalarla çalıştıysan böyle bir durumun asla olmadığını görmüşsündür.

Dışarı transfer edeceğin zaman transfer şifresi ve domain kilidi açma konusunu menülerden anında yapabilmen gerekir. Anlaşılan o firma yakaladığı müşteriyi bırakmak istemiyor. Ben olsam alantron ile de çalışmazdım.

İşlemleri kendi başıma online olarak yapamadıktan sonra ben ne anladım bu işten. Kendi paramla rezil mi olacağım.

Bu arada Türkticaret.net ile de geçmişte aynı konu yüzünden çok sorun yaşadım. Ayrıca godaddy'nin kafasına göre müşteriyi asıp kesen bir firma olduğunu biliyorum. Size ulaşamadığı zaman hesabınızdaki süresi dolmamış domaini açık arttırmada satacak kadar adi bir firma.

Namecheap.com veya moniker.com varken kötü firmalarla çalışıp kendi kendine eziyet etmeye gerek yok. Elinde 50+ domaini olanlar için moniker 6.95 USD uyguluyor nokta com için. Namecheap indirim kuponları ile com domainlere 7.95 USD alıyor. Tabii ki her ikisinde de ücretsiz url yönlendirme var. Üstelik nameserver etkinleşmesi kayıt anında belirlersen anında oluyor. Sonradan değişiklikler 3 saat içinde oluyor.

Namecheap 1 yıllık kayıt için 1 yıllık ücretsiz whois koruması veriyor. Bir domain için alıp kullanmadığın whois korumasını başka bir domainin üzerine ekleyebiliyorsun.

İsimtescil ve Türkticaret benim için bitmiştir. Mümkün olduğunca çok kişinin bu firmaları kullanmaması için elimden geleni yapacağım.
erdinç benim 10 dan fazla domainim isimtescil.net te kayıtlı ve bu yazdıklarından sonra bende onlarla artık çalışmak istemiyorum.
ama domaini transfer etme olayı nasıl oluyor??
yani elimdeki 10 domaini başka bir firmaya transfer etmek istedigimde ne kadar ücret ödeyecegim??
ve dahada önemlisi daha güvenilir ve daha avantajlı hangi firmalara yöenelmem gerekiyor??
bu konularda yardımcı olursan en kısa sürede ekonomik durumlar el veriişli oldugunda bende domainlerimi oradan transfer edeyim
bu arada butür gerçeklikleri bizimle paylaştıgın için teşekkürler
zerdust şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin