Alıntı:
zerdust tarafından gönderilen mesaj:
erdinç benim 10 dan fazla domainim isimtescil.net te kayıtlı ve bu yazdıklarından sonra bende onlarla artık çalışmak istemiyorum.
ama domaini transfer etme olayı nasıl oluyor??
yani elimdeki 10 domaini başka bir firmaya transfer etmek istedigimde ne kadar ücret ödeyecegim??
ve dahada önemlisi daha güvenilir ve daha avantajlı hangi firmalara yöenelmem gerekiyor??
bu konularda yardımcı olursan en kısa sürede ekonomik durumlar el veriişli oldugunda bende domainlerimi oradan transfer edeyim 
bu arada butür gerçeklikleri bizimle paylaştıgın için teşekkürler 
|
Erdinc ile hemfikir olduğumuz iki firma var herhalde. Bunlar
Namcheap ve
Moniker. Transfer işlemi için her alan adında bulunan "EPP Auth Code" denen kodu bilmen gerekiyor.
İsimtescil.net'te koda şu şekilde ulaşabilirsin:
Detaylı Yönetim 'e tıklanır ve sayfanın en alt kısmında bulunan
Alan adımın Authorization Code(Transfer Şifresi) ni Öğrenmek İstiyorum linkine tıklanır. Gelen pencereden
T.C. Kimlik Numaranız(Üye olurken girdiğiniz T.C. NO) kısmına TC Kimlik numaranızı girerseniz şifreye ulaşabilirsin. Her
domain için bu işlemleri ayrı ayrı yapman gerekiyor.
Bu işlemlerin ardından domainleriniz şayet kilitli durumda ise bu kilitlerin kaldırılmış olması gerekiyor. Bu işlemi de şu yolları takip ederek ulaşabilirsin.
Detaylı Yönetim linkine tıklanır gelen sayfanın alt kısımlarında bulunan
Alan adımı kilitlemek istiyorum linkine tıklanır ve gelen sayfadan
Alan Adımın Kilidini Aç linkine tıklanarak işlem tamamlanır.
Bundan sonraki aşamada hangi şirketi seçtiğine göre ufak değişiklikler gösterebilir. Yapman gereken Çoklu Transfer işlemi başlatman ve istendiği anda "EPP Auth Code" denen kodları girmen ve ardından ödemeyi yapman. Son olarak yapman gereken bir işem ise mailine gelen transfer işlemini onaylamak. Bu işlemler tamamlanınca 5-7 gün içerisinde Domainlerin yeni şirketinde ve senin yönetimine hazır bir durumda olur. Umarım atladığım bir nokta yoktur. Şimdiden kolay gelsin.