leblebi82,
Bana özel mesaj ile domaini yazabilirsin.
domain konusunda bana herhangi bir zoque üyesi istediği zaman kişisel mesaj atabilir. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bazen forumda yazmak istemediğin domainler olabilir. Normal bir durum.
İki kelimelik bir ifadenin yer değiştirmiş hali olması yeterli değil. Örnek vermek gerekirse, 'micro soft', iki jenerik kelimeden oluşuyor. SoftMicro.com domaini senin elinde olsa bu domaini
Microsoft ile örtüşen herhangi bir alanda kullanamazsın. Ben softmicro terimini seçerken
Microsoft markasını düşünmedim diye iddia edebilirsin. Sana gülerler bu durumda.
Başka bir örnek ise 'Name Cheap' ifadesi. NameCheap.com bilinen bir
domain firması. Burada da iki tane jenerik kelime var. Varsayalım senin elinde CheapNames.com veya CheapName.com olsa bunları
domain satışı için kullanabilirsin çünkü ifadeler yeterince jenerik. Ancak kullanırken namecheap.com firmasını temsil ediyormuş izlenimi yaratamazsın.
NameCheap.com firmasını hiç duymamış bile olsan 'Cheap Name' veya 'Cheap Names' ifadelerini düşünmüş olabilirsin. Bunlar yaygın ifadeler. O nedenle
sorun yok.
Kısaca, softmicro.com domainini kaybedersin, cheapnaes.com domainini ise kullanabilirsin. İsme bakmak lazım.
Birkaç Türkçe örnek vereyim:
hepsiburada.com
buradahepsi.com > kaybedersin
hepsiburda.com > kaybedersin
hepsibu.com > kaybedersin
TürkTicaret.com
TicaretTürk.com >
sorun yok
isimtescil.com
tescilisim.com > kaybedersin
donanimhaber.com
donanımhaberi.com >