View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.09.2007   #17 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

David Wenham,

Sorularına cevap vermeye çalışayım.

Onbaşı ve çavuş olmak için lise mezunu olmak yetiyor. Sınavları var, bunlara giriyorsun ki, bir üniversiteden ayrılmışsan çoğunlukla çavuş oluyorsun.

Askerde senden küçük senden büyük yoktur. Rütbe vardır. Bir subay bir astsubaydan küçük olarak ona emir verebilir. Ancak bahsettiğin kavga dövüş tamamen insanların karakteriyle alakalı, şu anki hayatın gibi. Bazıları yollarda kavga ediyor bazıları etmiyor. Küfür ise çok sıradan. Birinci ayın sonunda bunun maço görünmek için müthiş bir alışkanlık olduğunu anlıyorsun. Buna rağmen küfür etmiyorsun. Çünkü sen eğitimlisin.

Askerde bulunduğum süre içinde bir çok görev aldım. Bunların hiçbirine gönüllü olacağımı düşünemezdim. Hele de askere gitmeden korkunç geliyordu bana.

Doğrusu askerlik herkes için başka bir hikaye olsa da okumuş etmiş niteliği olan bilgisayar bilen ve hizmet etmekten yüksünmeyen insanlar için hiç zor değil.

Orduda bilgili insana büyük bir kayırma destek ve saygı var. Ama sen dürüst ve çalışkansan.

15 ay meselesine gelince, bir yakınım 2 yıllık okul mezunu ve daha kızı yeni doğmuşken gitmek durumunda kaldı. Tam bir krizdeydi. Kendisiyle özel konuşmak istediğimi söyledim.

Ordunun her ere verdiği değeri anlattım. Askerliğin kolay olmadığını ama anlatıldığı kadar korkunç da olmadığını tekrarladım. Düşündüğüm gibi oldu. Biraz rahatladı ve askere gitti. Gerçekten askerliğin üzerindeki etkisi şaşılacak bir sakinlik ve özgüven oldu.

Kaçarak yaşanan her gününe sonra pişman olmanı istemem. Bu şekilde kaçmış ve yakalanmış çok kişiyle tanıştım. Hepsi pişmandı. Gereksiz bir huzursuzluk ve üzüntü yaşadıklarını düşünüyorlardı. Kaçmaktan kaynaklanan ceza da cabası.

Eğer resmi yoldan imkanın varsa elbette tecil ettir. Elbette okul bitirerek git.

Ancak forumun üyelerinin sana kaçış planı sunmasını beklemek doğru değil. Daha önce bahsettiğim kanun gereğince de suç. Konuyu bu nedenle yakından takip ediyoruz.
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin