Selamlar,
"Tasting denilen sistem nasıl işliyor ben de onu öğrenmek istiyorum. Yani domainin trafiğine bakmak için alıp birkaç gün elinde tutan kişiler bıraktıklarında bu bir açık arttırma sistemine giriyor mu?"
Hayır. Bu açık arttırmalar
domain daha hiç düşmeden yapılıyor. Eğer açık arttırmada kimse almazsa o zaman düşecek ve büyük ihtimalle tadımcılar alacak.
Domainlerin bırakıldığı bir saat var. Şu an hatırlamıyorum.
Tasting konusunda bu başlıkta 7 numaralı mesajda biraz bilgi vermiştim.
IDN domain..
Tadımcılar tasting konusunu manuel olarak yapmazlar. Sıradan bir tadımcı bir defada 1000 ile 2000
domain arasında kayıt yapar. İyi bir tadımcı bir defada 50 bin
domain kaydı yapabilir. Bunlar 5 gün boyunca trafiği ölçüp iyi olanları tutuyor ve geri kalanları bırakıp %100 para iadesi alıyor.
Aslında tastin konusu elindeki paraya bağlı. 1000 tane
domain kaydı 7000 dolar tutar. Tamamını 5 gün sonra geri almak üzere 7000 dolar yatırırsan 1000 tane
domain için trafiğe bakabilirsin.
Snapnames domainlerin çoğunu yakalamıyor. Daha önceden bir yerde yazdığım gibi network solutions gibi anlaşmalı firmalar doğrudan havuza bırakıyorlar. Yakaladığı domainler de var. Snapnames
domain yakalama konusunda o kadar başarılı ki
domain düştükten sonra 1 saniyenin altında sürelerle yakalıyor.
Tadımcılar genellikle 15 dakika ile birkaç saat arasında değişen sürelerle düşen domainleri alıyorlar. Ben bazı tadımcıların 3 gün sonra düşen bir domaini aldığını gördüm. Eğer aynı tadımcı 5 gün sonunda bırakıp tekrar alıyorsa (para ödememek için öyle yapması lazım) o zaman 10-15 dakikalık bir boşluk olabilir. O tadımcı bıraktıktan sonra başka bir tadımcı alıyorsa o zaman boşluk birkaç saat olabilir.
Snapnames'ten backorder yapmak çok etkili bir çözüm olur ancak pahalı oluyor. Tadımcıları yenmek için bazı scriptlerle, kayıt firmalarını api hizmeti üzerinden iş yapılabilir. Bunu yapanları biliyorum. Moniker ve enom api hizmeti veriyor. Bu
script konuları beni aştığı için çok ayrıntılı araştırmadım.
Bu konuda
şu başlığa göz atmanı öneriyorum.