View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.10.2007   #21 (permalink)
ComeZ

Yer: İstanbul
Re: Dizüstü için tavsiye istiyorum !

Ben konuya farklı bi açıdan yaklaşıp sizlerden fikir almak istiyorum , web tasarım ve daha çok başında olmakla birlikte bir miktarda kodlama ile uğraşıyorum , bilgisayarımda kullanmış olduğum programlar ve kullanılma sıklıklarını tabiki tahmin edersiniz.Çok sık olmasa da ram düşmanı birkaç program bazen aynı anda açık olabiliyor.

Böyle bir gerçek varken açıkçası ben , bir laptopun minimum özelliklerini ne olmalı tam olarak kestiremiyorum.
Core Duo ve Core 2 Duo konusunda ne gibi farklar var , laptoplar ustundeki ekran kartları genellikle paylasımlı oluyor veya 128 mb lık bi ekran kartı calışmalarımızda bize ne kadar yardımcı olabilir ? 1024 mb ddr2 den aşağısı kabul edilemez tabiki ama paylaşımlı bir ekran kartı kullanıyorsanız 1024lük bi ram sizi nereye kadar idare edebilir ?

Daha anlaşılır sorular sormam gerekrse ;
  • web tasarım için kullanılacak bir laptopta işlemci minimum ne olabilir ?
  • 1 GB lık bir ram bizi ne kadar taşıyabilir ?
  • paylaşımlı ekran kartlarının dezavantajları veya laptopta bulunması gereken minimum ekran kartı ne olmalı ? gibi
Bir de farklı bir konuda, mow arkadaşımız yakın bir zamanda laptop fiyatlarının ciddi bir biçimde düşeceğini söylemiş.Ben de doların daha en kadar bu seviyede gidebileceğini , tezkerenin de çıkmasıyla onumuzde hareketli gunlerin olabileceğini hesaba katarak biraz hızlı davranmam gerektiğini dşünüyorum, sizler bu konu hakkında ne dersiniz ?
kafamdaki sorular çok olduğu için biraz karman çorman bi anlatım oldu,umarım siz benim sormak istediklerimi anlamışsınızdır
ComeZ şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin