Merhaba,
web tasarımı bana yabancı bir konu. Her konudan kendime yetecek düzeyde biraz birşeyler öğrenme alışkanlığım olduğu için bu konulara biraz bulaştım. FrontPage kullanarak ve tablo yöntemi ile
bu siteyi kurdum. Dikkat ederseniz sitedeki
menu bile tablodan oluşuyor.
Şu anki amacım bundan daha iyisini yapmak. Yalnız benim istediğim şey database içeren herhangi bir sistem değil. O nedenle
CMS içeren (
Wordpress,
Joomla vs.) herhangi yola sapmak istemiyorum. Kesinlikle
Wordpress veya
Joomla içeren öneriler yapmayın.
Benim amacım statik, birkaç sayfalık
web siteleri kurabilmek. Bunlar sürekli sayfa eklenmeyen siteler olacak.
Front page ile tablo kullanarak
site kurmak birinci adım olursa ikinci adım ne olmalı?
A.
CSS öğrenip
CSS ile menü kurmak ve sayfa tasarımlarında tablo yerine
div (container) kullanmak.
B.
JavaScript ile menü kurmak ve
JavaScript konularında ve
frame kullanımında tecrübemi arttırmak. Sayfa tasarımlarında yine yer yer tablo kullanımına yer vermek.
C. ???
Şu an karşılaştığım problemler şu şekilde:
Bir
site kurmak için front page başına geçince aklıma şöyle sorular takılıyor:
Yine mi tablo kuracağım?
Menüyü ve sayfanın geri kalanını aynı tablonun parçaları olarak mı yapsam, üstte bir tablo altta başka bir tablo mu yapsam veya şu menüyü tablo dışında başka birşey mi yapsam?
Ana sayfadan başka bir sayfaya geçince sayfanın tamamı (menü dahil) yenileniyor. Menü yerinde kalsa ve sayfanın diğer kısımları değişse daha iyi olur ama bunu
frame kullanarak mı yapıyorlar acaba?
Menü yaratırken sanırım
grafik kullanmak yaygın bir yöntem. Dreamwever'da gezinirken böyle bir özellik gördüm. Mouse over için başka, tıklama için başka
grafik koyuyorsun. Nasıl olsa istediğim grafikleri yaratacak düzeyde
illustrator kullanabiliyorum. Acaba menüyü bu şekilde mi oluştursam?
CSS menüler konusuna biraz baktım. Alt alta sıralanmış bir listeyi yatay menüye çevirecek kadar kod öğrendim.
div kullanımı, #navigation, ul, li, a gibi parametrelerle bazı
CSS stilleri yaratıp basit bir menü oluşturmak çok zor olmuyor. Acaba menüyü bu şekilde mi yapsam?
Dreamweaver'ın karışık yapısı canımı sıkıyor. Acaba FrontPage'e geri dönüp tablo ve
JavaScript menü ile benim için daha kolay tasarımlar mı yapsam? Bir de hiç bilmediğim
frame kullanımını tecrübe etmiş olurum arada.
web tasarımı konuları engin bir deniz gibi. İşin içine girdikçe daha çok kayboluyorsun. Bu konularla yıllarca uğraşmış, çok sayıda
site kurmuş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.