Konu Başlığı: Paypal hakkında
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 19.10.2007   #14 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Paypal hakkında

Google checkout eğer Türkiye'ye gelirse iyi bir çözüm yolu olabilir. Geçenlerde müşteri olarak Google checkout kullandım ve ne kadar kolay olduğuna çok şaşırdım.

Bir siteden alışveriş yaparken her zaman üye olmak, kullanıcı adı belirlemek, şifre belirlemek, ödeme işlemini tamamlamak gibi aşamaları halletmeniz gerekiyor. Oysa Google checkout bütün bu aşamaları ortadan kaldırıyor. Sitede alışveriş yapıyorsun sonra üye falan olmadan Google checkout tuşuna tıkladığın an anında ödeme işlemini yapabiliyorsun. Açılan sayfa senin bilgilerinle zaten dolu bir şekilde açılıyor. Yani Google checkout hesabını yaratırken hangi isim ve adres bilgilerini girdiysen aynı bilgiler karşına çıkıyor.

Paypal konusuna tekrar baktım. Yukarıdaki son mesajda verdiğim bir link vardı. Oradaki yazı değişmiş. Bakın şu an farklı yazıyor. Şu şekilde yazıyor:
Send. Receive. Withdraw to a US Bank Account or a card.
Send and receive payments in these countries. Withdraw from your Paypal account to a US bank account. In addition, withdraw to a credit, debit or prepaid card in countries marked with a ().

Son değişikliğer göre para çekmek için ABD bankasına ihtiyaç yok. Türkiye'deki hesabına aktarabilirsin. Üç seçenek sunmuş:

Credit card : bildiimiz kredi kartı
Debit card : açıklama aşağıda
Prepaid card : aşağıda aşağıda

"Debit card" olayını ben ilk defa İngiltere'de gördüm. Türkiye'de olduğunu sanmıyorum. Bu bir tür kredisiz kredi kartı. Vadesiz hesabındaki bakiyeyi kullanıyor. Ayrıca aylık düzenli ödemelerini komisyon vermeden ödeyebiliyorsun. Bütün resmi ve özel kurumlarda aylık düzenli ödemeler için debit card kullanılıyor.

Prepaid card : Görebildiğim kadarıyla Türkiye'de kullandığımız normal bankamatik kartları bu kategoriye giriyor. Eğer normal bankamatik kartınızın üzerinde kredi kartı numarası uzunluğunda bir numara varsa ve alışverişlerde kredi kartı gibi kullanabiliyorsanız işte burada bahsettiği o olmalı.

Eğer Türkiye'den bir Paypal hesabı açıp ödeme kabul edebiliyor muyum diye denerseniz iyi olur. Şu anki haliyle bence ödeme kabul edebiliyorsun. Herhangi bir kredi kartın veya üzerinde kredi kartı numarası olan bankamatik kartın olması yeterli. Tabii deneyip görmek lazım.

Diğer bahsettiğin konularda bilgim yok.

Eklenti:
Yukarıda dediğim gibi Türkiye için kısıtlamalar kaldırmış. Birkaç ay önce ödeme kabul edebiliyordun ama parayı Türkiye'deki hesaba aktaramıyordun. Şimdi onu yapabiliyorsun. Burada bir ekran görüntüsü var.

Mesaj erdinç tarafından 19.10.2007 (11:14) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin